Članak
Objavljeno: 20.04.2011. 13:39

iPad Vs Galaxy Tab 

Apple tuži Samsung

Kopira li Samsung doista Appleove „iP“ proizvode?

Apple

Apple je podnio tužbu protiv Samsunga za navodno kopiranje iPad-a, iPod-a i iPhone-a svojim uređajima Galaxy Tab i Galaxy. Samsung je optužen za kopiranje Appleove tehnologije, dizajna pa čak i pakiranja svojih proizvoda zasnovanih na Android OS-u.

 Samsung je drsko odlučio kopirati našu inovativnu tehnologiju 

Apple

„Umjesto da samostalno radi na unaprjeđivanju svojih proizvoda, Samsung je drsko odlučio  kopirati našu inovativnu tehnologiju, prepoznatljiv interface, elegantan i prepoznatljiv dizajn proizvoda i pakiranja, što je krađa našeg intelektualnog vlasništva“, izjavio je predstavnik Applea. Tužba uključuje deset optužbi za krađu patenta, dvije zlouporabe robne marke, dvije krađe dizajna, te nepošteno poslovanje i bogaćenje.

Krajem prošle godine, Samsung je postao prvi proizvođač koji je izbacio tablet koji se mogao natjecati s Appleovim iPad-om. Pored toga je jedan od najvećih proizvođača mobilnih telefona na svijetu, pogotovo smartfonea zasnovanih na Android OS-u. Predstavnici Samsunga još nisu dali nikakvu izjavu povodom ove tužbe, mada se optužbe odnose na veći broj njihovih uređaja, uključujući Smartfone Epic 4G, Captivate, Indulge, Nexus S, Galaxy S 4G i Galaxy Tab.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->