Nalazite se
Članak
Objavljeno: 13.06.2011. 12:32

Facebook 

Facebook gubi korisnike?

Usprkos stalnom povećanju prometa i zarade, Facebook ne ostvaruje rast svugdje u svijetu.

Facebook gubi korisnike?

Facebook je po prvi put od 2004. godine, kada je lansirana ova društvena mreža, zabilježio pad broja korisnika u nekim zemljama.

Sjedinjene Američke Države i Kanada od svibnja ove godine imaju ukupno oko 7,5 milijuna Facebook korisnika manje. Iako je broj korisnika Facebooka iz tih zemalja i dalje visok, oko 50 posto od ukupnog broja u svijetu, podatak je zanimljiv jer je ovo prvi puta da je u nekoj zemlji zabilježen pad broja korisnika.
Iako je na globalnoj razini Facebook i dalje u plusu, zahvaljujući zemljama s velikim brojem novih korisnika kao što je recimo Brazil, ukupan rast je manji nego prošlih mjeseci.
Do prije dva mjeseca prosječan rast iznosio je oko 20 milijuna novih korisnika mjesečno, dok je ove godine u travnju iznosio 13,9 milijuna, a u svibnju "samo" 11,8 milijuna.
Je li za ovaj sporiji rast (ili pad) u pojedinim zemljama zaslužna prezasićenost ovom mrežom, ili su korisnici odlučili napustiti Facebook zbog konstantnih problema sa privatnošću, nije poznato.
Ako niste znali, početkom lipnja ukupan broj korisnika Facebooka iznosio je 687 milijuna, a ovo usporavanje rasta moglo bi utjecati na sporije dostizanje prve milijarde korisnika, navodi se na web stranici Inside Facebook Gold, tržišno istraživačke kompanije Inside Network.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->