Nalazite se
Članak
Objavljeno: 24.05.2011. 14:13

Facebook 

Facebook želi postati obrazovni alat

Zuckerberg bi mijenjao zakon o zaštiti privatnosti djece na internetu.

Facebook želi postati obrazovni alat

Mark Zuckerberg ima velike planove sa svojom društvenom mrežom. Rado bi ga promijenio u pomoćnika pri učenju za mlade korisnike interneta, za koje će morati promijeniti neka pravila. Trenutačno je na Facebooku zabranjena registracija djece mlađe od 13 godina.

Na nedavnom sastanku u vezi s inovacijama u školstvu Zuckerberg je predstavio ideju o promjeni zakona o zaštiti privatnosti djece na internetu (Children Online Privacy Protection Act) na način koji bi omogućio uporabu društvenih mreža i mlađoj djeci.

 dosadašnji zakon brani pristup mlađima od 13 godina, no to ih ne sprečava da se registriraju s lažnim podacima 

Uvjeren je da društvene mreže mogu ponuditi dodatne alate za podučavanje djece. Zbog trenutačnih ograničenja u tom se smjeru zasad nisu razvijali. Zaključio je da u slučaju promjene zakona treba prihvatiti i odgovarajuće mjere za zaštitu i osiguranje najmlađih korisnika društvenih mreža.

Trenutačno je u pravilima Facebooka zapisana zabrana upisivanja mlađih korisnika, što im aktivno ne sprječava registraciju. U skladu s američkim zakonom, Facebook isključuje račune osoba za koje zaključi da su mlađe od 13 godina.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Facebook internet djeca Zuckerberg
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->