Nalazite se
Članak
Objavljeno: 21.11.2019. 12:54

Hakiranje 

Windowsi 10 na kalkulatoru

Microsoftov OS našao se na još jednom uređaju na kojem ga nikada ne biste očekivali.

Windowsi 10 na kalkulatoru

Jedan korisnik Twittera pod imenom @imbushuo pohvalio se da je uspio dovesti Microsoftov operativni sustav Windows 10 na kalkulator. O tom istom hakeru već smo pisali prošle godine kada je Windowse 10 instalirao na Lumiju 950 XL.

Treba reći da se ne radi o nekakvom običnom kalkulatoru, već o HP Prime Graphing Calculator uređaju koji dolazi s malim zaslonom, procesorom od 396 MHz i 256 MB RAM-a pa ne mislite da ćete Windowse 10 instalirati na kalkulator koji ste za 25 kuna kupili klincu za školu.

Također treba reći da se ne radi o punokrvnoj inačici Windowsa 10, već o Windows 10 IoT OS-u koji je dizajniran za "embedded" uređaje i dolazi s prilično ograničenim značajkama u usporedbi s desktop verzijom.

No bez obzira na to, projekt nam se čini vrlo zanimljivim jer do sada nismo imali prilike vidjeti Windowse 10 na takvim uređajima. Prema tvrdnji @imbushuoa, operativnom sustavu treba manje od 3 minute da se podigne, što nije previše kada se u obzir uzme hardverska konfiguracija koja pogoni uređaj. Nismo previše sigurni koliko su Windowsi 10 na kalkulatoru korisna stvar, ali ovo pokazuje da bismo ih u budućnosti mogli vidjeti na nekim novim, zasad neočekivanim gadgetima i uređajima koji se tek trebaju naći na tržištu.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->