Nalazite se
Članak
Objavljeno: 03.06.2017. 13:29

Google 

Djevojčice uče programirati uz Wonder Woman

Kako bi navukao djevojčice na programiranje Google se udružio s tvrtkom Warner Bros.

Djevojčice uče programirati uz Wonder Woman

Google smatra da je programiranje nešto što bi sva djeca trebala savladati kao što danas uče čitati i pisati. Njegova nova inicijativa po tom pitanju je promovirati programiranje među djevojčicama pa je u pomoć pozvao heroinu najnovijeg filma Wonder Woman koja bi ih u tome trebala inspirirati. Iz tog razloga je Googleova inicijativa Made With Code izdala novi projekt za učenje programiranja pod nazivom Wonder Woman, točnije rečeno video igru inspiriranu filmom Warner Brosa koji također sudjeluje u projektu.

Korištenjem drag-and-drop sustava za pomicanje kodnih blokova koji predstavljaju akcije, objekte i varijable, mlade programerke mogu naučiti kako funkcionira programiranje i napraviti gotov proizvod. Korištenje blokova djevojčice pomažu Wonder Women u savladavanju prepreka koje joj stoje na putu i dovode ju do ciljeva.

Google ujedno izdaje i nadograđenu inačicu igre DC Legends koja sadrži ekskluzivne sadržaje iz filma koji upravo započinje igrati u kinima, a biti će dostupna u Google Play trgovini.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->