Nalazite se
Članak
Objavljeno: 20.05.2013. 16:32

Arduino 

VIDEO: Prvi Arduino robot

Obitelj Arduino dobila je novog člana u obliku pokretnog robota nalik na Roombu iRobota.

VIDEO: Prvi Arduino robot

Ako želite napraviti vlastitu inačicu robota-usisavača, robota za razminiranje, špijuniranje ili igračku koju možete programirati za razne zadaće, sada za 1.614 kuna (275 dolara) možete dobiti prvog Arduino robota koji ovoj popularnoj računalnoj otvorenoj platformi daje novu dimenziju.

Ovaj robot kojeg Arduino razvija već dvije godine prikazan je na Maker Faire Bay Area sajmu prošlog tjedna, gdje se prvi puta moglo vidjeti kako izgleda, kako se kreće i kako se može prilagoditi i programirati za svoje potrebe.

LottieLemon_figure_hardware_bottom

Ovo je prvi proizvod koji se prilično razlikuje od dosadašnjih Arduino mikrokontrolera, te prvi njihov uređaj koji je dobio kotače za kretanje.

Arduino robot se sastoji od dvije okrugle sklopne ploče, od kojih je svaka opremljena s po jednim Atmelovim ATmega32u4 procesorom.  

Na donjoj se nalazi prostor za 4 AA baterije, par motora i kotača, konektor za struju, prekidač za uključivanje i nekoliko infracrvenih senzora.

Gornja ploča sadrži LCD u boji, microSD slot za kartice, EEPROM, zvučnik, kompas, jedan gumb, nekoliko prekidača i LED-ove.

LottieLemon_figure_hardware_top

Sve to se nalazi u prostoru koji je oko 10 centimetara visok i ima promjer od 19 cm.

Unaprijed postavljeni konektori i kako kažu "prototipna područja" na svakoj ploči olakšavaju prilagođavanje robotske platforme i dodavanje dodatnih senzora i elektronike, a uz njega ćete dobiti 11 idejnih projekata koje možete izraditi korak po korak, te korisni GUI (grafičko korisničko sučelje).

Arduino robot će se isporučivati od lipnja ove godine, a više detalja potražite na ovoj poveznici. 

Izvor: Endgadget 

VIDEO: Arduino Robot

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->