Nalazite se
Članak
Objavljeno: 02.01.2020. 13:26

Bosch 

Boschev LiDAR spreman za autonomne aute

LiDAR ulazi u serijsku proizvodnju i pridružuje se kamerama i radaru.

Boschev LiDAR spreman za autonomne aute

U svojem najnovijem priopćenju Bosch navodi kako je razvio LiDAR senzore za autonomne aute koji su spremni za serijsku proizvodnju, čime će biti dostupniji (čitaj jeftiniji) za ugradnju.

LiDAR je Boschev treći i posljednji sustav snalaženja u prostoru za autonomnu vožnju i pridružiti će se njegovim sustavima kamera i radara. LiDAR će autonomnim automobilima pružiti 3D mapu okoliša visoke rezolucije u realnom vremenu, koju će vozila koristiti za bolje razumijevanje svega što se događa naokolo, kako bi mogla trenutno reagirati na sve situacije.

Bosch nije jedina tvrtka koja proizvodi LiDAR senzore, ali je njihov najveći dobavljač pa vjeruje da će njihova proizvodnja na velikoj skali omogućiti da autonomni auti budu pristupačniji korisnicima.  

bosch_kamera_ai

Pored toga Bosch kaže da je nedavno u svoju tehnologiju autonomne vožnje implementirao novu AI tehnologiju koja može detektirati i kategorizirati objekte i mjeriti njihovo kretanje. Pored toga, AI može prepoznavati i kako kažu, "djelomično nejasna vozila, pješake i bicikliste, brzo i pouzdano".

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->