Nalazite se
Članak
Objavljeno: 18.03.2014. 13:12

Glasina 

Amazonov USB dongle Set-Top Box s PC game streamingom

Novi Amazonov USB dongle navodno će vam omogućiti i cloud streaming PC igara.

Amazonov USB dongle Set-Top Box s PC game streamingom

Prema izvorima kojima raspolaže Techcrunch, Amazon će uskoro izdati USB dongle Set-Top Box  nalik na Chromecast, koji će omogućiti nekakvu mješavinu internetske televizije i sustava za streaming sadržaja preko servisa u oblaku, uključujući i streaming PC video igara, koje ćete moći igrati na svojem televizoru.

Amazon je do sada već najavljivao svoj set-top box sa svojstvima igraće konzole, što potkrepljuju i nedavno procurjele slike igraćeg kontrolera za taj sustav, no svi smo čekivali neku malo veću kutiju poput DVD playera, a ne uređaj u formi USB sticka, odnosno donglea.

amazoncontroller

Tehnički je moguće da u taj mali prostor stisnu hardver koji će omogućiti prijenos TV programa i streaming PC igara, no to će izgleda funkcionirati isključivo preko servisa na internetu nalik na OnLive ili Gaikai, koji funcioniraju preko oblaka.

Prema Techcrunchu, streaming igara će ići preko Amazonovog clouda, s frame-rateom od 30 fps. Čak i ukoliko je sve ovo doista istina, postoji mala mogućnost da ćemo u Amazonovom gamingu svi uživati, jer će sve ovisiti o tome koliko će nam biti udaljeni data centri (serveri) za cloud streaming. Vrlo je lako moguće da se čak neće naći niti na našem kontinentu, pa tu gaming značajku možemo lagano zaboraviti.

Prema starijoj glasini WSJ-a, Amazonov set-top box će biti lansiran u travnju ove godine.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->