Nalazite se
Članak
Objavljeno: 06.12.2012. 12:46

HPES 

1.833 cyber napada na mornaricu SAD-a svake minute

Podaci otkrivaju razlog zbog kojeg vlada SAD-a ulaže toliko puno u zaštitu od hakiranja.

1.833 cyber napada na mornaricu SAD-a svake minute

Predstavnici HPES-a (HP Enterprise Services), tvrtke u sastavu Hewlett Packarda koja se bavi uslugama za poslovne subjekte širom svijeta, na Discover konferenciji u Frankfurtu, objavili su podatak da američka mornarica (US Navy), svakog sata pretrpi 100 tisuća cyber napada, što znači da ih hakeri pokušavaju napasti 1.833 puta u svakoj minuti, odnosno 30 puta u sekundi.

"Za 800.000 žena i muškaraca američke mornarice mi osiguravamo mrežne usluge na 2.000 lokacija u svijetu, te ih štitimo od 100.000 cyber napada koji se izvode svakog sata", kaže Mike Nefkens, šef Enterprise servisa u HP-u.

HP tim podacima raspolaže obzirom da njihova tvrtka održava Navy Marine Corps Intranet (NMCI), te vrši njegovu tranziciju na novu mrežu Next Generation Enterprise Network (NGEN).  

Ove brojke sada jasno govore zbog čega je američkoj vladi toliko važna borba protiv hakera, te da iza njihovih skupih projekata vezanih uz cyber kriminal stoje konkretne prijetnje, a ne tipična američka paranoja, kako se to u javnosti često priča.

Nadamo se samo da neće tužiti HP zbog odavanja vojne tajne

Izvor: V3

Vezani sadržaji
Ključne riječi Hakeri cyber napadi US Navy HPES
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->