Nalazite se
Članak
Objavljeno: 18.05.2012. 10:25

Hakeri 

Anonimni posjeduju povjerljive podatke američke vlade

Christopher Doyon, jedan od vođa hakerske grupe Anonymous prijeti objavom baze podataka vlade SAD.

Anonimni posjeduju povjerljive podatke američke vlade

Kanadska novinska agencija Postmedia News objavila je intervju s Chrisom Doyonom, jednim od vođa međunarodne hakerske grupe Anonymous. Doyon je otkrio kako Anonimni imaju pristup svim povjerljivim bazama podataka američke vlade i nije u pitanju hoće li objaviti njihov sadržaj, već kada.

Kao potkrijepu te izjave Doyon navodi slučaj iz veljače ove godine, kada su Anonimni objavili snimku konferencijskog razgovora između FBI-a i Scotland Yarda na kojoj britanski i američki dužnosnici između ostaloga raspravljaju o operacijama koje namjeravaju poduzeti protiv hakerske zajednice.

FBI je tada potvrdio kako se radi o autentičnoj snimci koja je ilegalno pribavljena i objavljena na YouTubeu.

Doyon je potom izjavio nešto što uvelike može zabrinuti sigurnosne i policijske agencije SAD-a, a to je da ukradene baze podataka američke vlade kojih su se dočepali oni i Wikileaks, nisu rezultat hakerskih upada, već su uvijek imali svojeg čovjeka iznutra.

Doyon je prošle godine bio optužen za hakerski napad na web stranicu okruga Sata Cruz u Kaliforniji, no uspio je pobjeći iz SAD-a i trenutno živi u Kanadi, a u razgovoru je naveo kako Anonimni pregovaraju s nekoliko europskih zemalja o pružanju stalnog političkog azila za članove svoje organizacije.

"U ovom trenutku vodi se stvarno dobra rasprava jesmo li mi najmoćnija organizacija na svijetu. Cijelim svijetom upravljaju informacije. Ponosan sam što sa dio Anonymousa", kaže Doyon.

VIDEO: Telekonferencija FBI-a i Scotland Yarda koju su presreli Anonimni

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->