Nalazite se
  • Računala
  • NOVI VIDI: Ultrabrzi SSD-ovi i Porsche Taycan infotainment
Članak
Objavljeno: 31.10.2020. 07:49

VIDI 296 

NOVI VIDI: Ultrabrzi SSD-ovi i Porsche Taycan infotainment

Testirali smo 14 ultrabrzih PCIe SSD-ova, napravili tutorial za slaganje podcast studija i istražili napredni infotainment u Porsche Taycanu 4S.

NOVI VIDI: Ultrabrzi SSD-ovi i Porsche Taycan infotainment

U prodaji je novi broj časopisa Vidi broj 296 s velikim testom SSD-ova, bogatom hardverskom rubrikom, How to vodičem za izradu podcast studija i super zabavnom temom o infotainmentu u prvom električnom Porscheu. I ova jesen prepuna je fenomenalnih noviteta na koje smo se bacili punom snagom da ne razmišljamo o pandemiji.

Usporedni test: NVMe SSD-ovi

VIDI 296 2

SSD je od prvih sramežljivih primjeraka postao mainstream komponenta bez koje je moderno računalo nezamislivo. Od svog nastanka, postao je komponenta koja najviše ubrzava rad sustava zbog puno veće brzine zapisivanja i čitanja u odnosu na standardne tvrde diskove. U međuvremenu su i SSD-ovi prošli evoluciju i sada su mali kompaktni i još brži. Na velikom usporednom testu okupili smo 14 zanimljivih PCIe NVMe M.2 modela i kroz niz testova provjerili koji su trenutačno najbolji.

Tema: Porsche Taycan Infotainment

VIDI 296 4

Sjeli smo za upravljač Porsche Taycan 4S sportskog super automobila i prvog potpuno električnog modela ovog poznatog proizvođača. Uz fenomenalan osjećaj u vožnji, nevjerojatno ubrzanje, istražili smo što sve nudi u najnaprednijem infotainment sustavu s čak četiri velika ekrana.

How To: Kako napraviti podcast studio

VIDI 296 3

U redakciji smo s njenog mjesta iselili kolegicu Gordanu i taj prostor prenamijenili u podcast studio. U našem How to vodiču donosimo uređaje, kabele i softver koji vam je potreban za slaganje studija za video podcast formu.

NAS gaming

VIDI 296 6

Igrali smo najbolje video igre korištenjem mrežnog NAS-a umjesto klasične pohrane na korisničkom računalu. Igrama smo pristupali s raznih računala, što je glavna prednost sustava.

Hardver test: Samsung Galaxy Z Fold 2

VIDI 296 10

Donosimo vam mega detaljan test novog prestižnog preklopnog pametnog telefona iz Samsungove radionice.

PC Play gaming special

PC Play VIDI 296

U novom gaming specijalu PC Playa donosimo recenzije tri nove izvrsne igre. Naši gaming gurui secirali su Crash Bandicoot 4, Star Wars: Squadrons i Destroy All Humans remake.

Poseban prilog: Doc & Print management

VIDI 296 9

U našem posebnom poslovnom prilogu opisujemo najbolja rješenja za upravljanje dokumentima i ispis te donosimo pregled najboljih IT, poslovnih, document i print management rješenja iz Konica Minolte, HP-a i Brothera.

HOW-TO: Ray Tracing na Vidi Project X

VIDI-X-2

Vidijevo mikroračunalo Vidi X već je spremno za pojedine škole u Hrvatskoj, a dok je na putu prema učenicima, mi nastavljamo s izradom zanimljivih radionica. U ovom broju smo uz pomoć Vidi X mikoračunala renderirali visoko realistične slike i demonstrirali kako radi Ray Tracing.

Hardverski testovi

VIDI 296 8

Testirali smo Samsung Sero TV "na okretanje", kao i novi LG-jev OLED model. Kod nas je stigla i nova inačica najpopularnije akcijske kamere GoPro Hero 9 Black kao i high-end prijenosno računalo iz Huaweia, MateBook X.

U novom broju ćete također naći i naše uobičajene softverske i programerske teme, savjete VIDI doktora, kao i kolumnu našeg legendarnog Maka koja dolazi ravno iz svemira.

VIDImo se!

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->