Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: U SAD-u odobren Palcohol, alkohol u prahu
Članak
Objavljeno: 22.04.2014. 14:09

Palcohol 

VIDEO: U SAD-u odobren Palcohol, alkohol u prahu

Američka FDA agencija prvo odobrila korištenje alkohola u prahu, pa zatim privremeno povukla odluku.

VIDEO: U SAD-u odobren Palcohol, alkohol u prahu

Kako stvari stoje, uskoro više nećemo morati kupovati alkoholna pića u bocama, već će nam doći u obliku koji podsjeća na vrećice čaja.

Da smo ovu vijest pročitali prvog travnja vjerojatno bismo je doživjeli kao osrednju šalu, no Mark Phillips i njegova tvrtka Palcohol nimalo se ne šale, jer su upravo objavili da je njihov istoimeni proizvod, koji predstavlja alkohol u prahu, dobio zeleno svjetlo za korištenje od strane FDA, američke agencije za hranu i lijekove, nakon što je već prije dobio dozvolu od TTB agencije za alkohol i duhan.

Ako ste kojim slučajem pomislili da se radi o nečem što se ušmrkava, prevarili ste se, jer Palcohol predstavlja alkoholni prah koji stavite u čašu, dodate vodu, sok ili neku drugu tekućinu, promiješate i dobijete alkoholno piće s okusom i postotkom alkohola koji odgovara originalnom piću na koje ste navikli.

Na svojim stranicama Palcohol navodi široke mogućnosti primjene ove "instant cuge iz vrećice", od lakoće pri transportiranju, pa sve do švercanja u kino ili neko drugo mjesto gdje nije dozvoljena konzumacija alkoholnih pića.

Phillips i ekipa ne navode tehničke podatke o tome na koji su način uspjeli pretvoriti alkoholna pića u prah za razmućivanje, no ako ste se poveselili jer mislite da ćete uskoro moći isprobati "čaj od viskija", malo ćemo vas razočarati, jer je FDA vrlo brzo povukao svoju dozvolu, navodeći kako moraju detaljno testirati sve vrste alkoholnih pića koja dolaze u tom obliku, jer se međusobno mogu razlikovati po mnogim svojstvima.

Iskreno rečeno, nama ovo još uvijek zvuči pomalo senzacionalistički, pa se ne bismo uopće začudili kada bi se ispostavilo da je to samo neka marketinška kampanja za nešto što nema nikakve veze s cugom, ali ideja je jako zanimljiva. Živjeli! Ali ne na aparatima. 

Izvor: Palcohol, Business Insider

Vezani sadržaji
Ključne riječi alkohol Palcohol prah Mark Phillips
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->