Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Mad Max Fury Road CGI iza scena
Članak
Objavljeno: 25.02.2016. 17:01

Specijalni efekti 

VIDEO: Mad Max Fury Road CGI iza scena

Ako vas zanima kakva se računalna grafika skriva iza atraktivnih jurnjava, pogledajte video.

VIDEO: Mad Max Fury Road CGI iza scena
Vidi 239

U aktualnom broju časopisa VIDI br. 239 koji se nalazi još samo nekoliko dana na kioscima, možete pronaći temu CGI u filmovima, u kojoj vam hrvatski stručnjaci za specijalne efekte otkrivaju kako se generiraju CGI scene u velikih kino hitovima.

Studio za animacije i dizajn iloura, ovih je dana objavio zanimljiv video VFX breakdown - Fury Road koji možete pogledati ovdje, a u njemu ćete vidjeti kako se kombinacijom scena snimljenih djelomično ispred zelene pozadine i računalne grafike, stvorila nevjerojatna doza uvjerljive filmske jurnjave koja najnoviji Mad Max film čini jednim od najžešćih akcijskih naslova u povijesti kinematografije. 

Valja naglasiti da Mad Max Fury Road zapravo ne koristi toliko puno CGI-a kao neki drugi današnji filmovi, jer su u njemu koristili (i razvalili) desetke "pravih" futurističkih vozila i snimali scene u kojima su vozači stalno bili na rubu života i smrti, pa je računalna grafika samo dodala "završni štih".

Stručnjaci kažu da je usprkos nastojanju da CGI bude čim manje zastupljen, u filmu napravljeno 2000 VFX scena, no najveći dio njih je zapravo služio za ukrašavanje teksturama i čišćenje snimaka od raznih neželjenih elemenata poput  žica kojima su pridržavani heroji na krovovima automobila.

Valja naglasiti da su svi auti koji su jurili pustinjom bili doista snimljeni uživo u Namibiji, no CGI je stvorio detalje pomoću kojih smo dobili jedan nevjerojatan futuristički doživljaj preživljavanja u luđačkom devastiranom svijetu budućnosti. Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->