Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Rukavica kao nosivi glazbeni instrument
Članak
Objavljeno: 27.02.2016. 11:13

Remidi T8 

VIDEO: Rukavica kao nosivi glazbeni instrument

Ovaj MIDI kontroler u obliku rukavice omogućuje vam sviranje, DJ-anje i editiranje glazbe.

VIDEO: Rukavica kao nosivi glazbeni instrument

Ako ste pomislili da se nosiva elektronika odnosi samo na pametne satove, naočale, cipele i fitness narukvice, prevarili ste se, jer bi se na tržištu trebao pojaviti i prvi nosivi glazbeni instrument u obliku MIDI rukavice pod nazivom Remidi T8.

Ukratko rečeno, radi se o rukavici koja posjeduje dodirne senzore na prstima i dlanu, te odvojivu narukvicu s akcelometrom i računalnim sustavom koji vas povezuje sa softverom za računala ili mobilne uređaje, pomoću kojeg možete upravljati glazbom pritiscima prstiju na bilo koje površine, kao i gestama, što možete vidjeti u ovom videu. 

Senzori vam omogućuju prilično precizno upravljanje zvukom, jer rukavica "čita" i jačinu snage pritiska, te je u stanju prepoznati i koliko mekano otpuštate pritisak, čime vam se omogućuje upravljanje trajanjem (i dužinama) nota i sampleova.

Kretnje vaše ruke se prate i za upravljanje još naprednijim značajkama oblikovanja zvuka, pa ćete gestama na primjer moći stvarati reverb, delay i brzinu tempa.

Remidi T8 2

Mada vam Remidi T8 omogućuje rad sa svakim MIDI softverom, tvrtka nudi i vlastitu aplikaciju za pametne telefone i tablete, koja vam omogućuje da senzorima rukavice dodjeljujete određene funkcije i zvukove, kao i da snimate svoje izvedbe, na primjer kada vam na tramvajskoj stanici tijekom tapkanja prstima po trapericama padne na pamet neka dobra melodija ili ritam.

Remidi T8 5

Projekt se trenutno nalazi u sustavu crowdfundinga na Kickastarteru, a ako u sljedećih 25 dana prikupi 50.000 dolara (dosad ih je skupio 39.000), trebao bi se naći u prodaji u rujnu 2016. širom svijeta. Putem Kickstartera glazbena rukavica će vas koštati 199 dolara (1.365 kn), što je za 50 posto manje u odnosu na cijenu koja će biti u trgovinama s glazbenom opremom.

Izvor: KickstarterVezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->