Nalazite se
  • Pop Tech
  • BreadBot je robotizirana pekara za kruh
Članak
Objavljeno: 12.01.2019. 11:27

CES 2019 

BreadBot je robotizirana pekara za kruh

Robo pekara je u stanju pripremiti i ispeći 10 štruca svježeg kruha u jedan sat.

BreadBot je robotizirana pekara za kruh

Tvrtka Wilkinson Baking Company na CES je došla sa svojim robotom koji vas nikada neće proganjati s nastojanjem da vas terminira, jer mu je jedina svrha ispeći vam svježi kruh.

BreadBot miješa sastojke, mijesi tijesto, ubacuje ga u kalupe, peče i hladi, a sadašnji model u stanju je ispeći 10 štruca (ili pinčica) kruha u jedan sat.

Pored toga, robotizirana pekara može proizvoditi razne vrste kruha, ovisno o receptu koji mu date i dakako sastojcima kojima ga napunite. 

Wilkinson Baking Company navodi da je BreadBot potpuno spreman za tržište, jer je uspješno završio fazu intenzivnog testiranja u supermarketima u trajanju od 30 mjeseci i pokazao se jednim od glavnih razloga zbog kojih se kupci vole vraćati u dućan u kojem se nalazi.

Ako robotu zatreba pomoć ljudi javit će vam se s porukama tipa "molimo vas da ispraznite spremište kruha", potrebni su mi novi sastojci" ili "završio sam s pečenjem za danas". Moramo priznati da smo ogladnili pisanjem ovog članka, a nema puno toga boljeg od svježeg toplog kruha.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam