Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Raketa u svemiru uništila lažni nuklearni projektil
Članak
Objavljeno: 02.11.2018. 12:59

Missile Defence Agency 

VIDEO: Raketa u svemiru uništila lažni nuklearni projektil

SAD demonstrirao presretanje i uništavanje nuklearnih balističkih projektila u svemiru.

VIDEO: Raketa u svemiru uništila lažni nuklearni projektil

Američka vojna agencija MDA (Missile Defence Agency) koja se nalazi u sklopu Američkog ministarstva obrane pohvalila se uspješnom demonstracijom presretanja balističkog nuklearnog projektila pomoću rakete koju nazivaju "kill vehicle" presretačem.

Raketa Standard Missile-3 (SM-3) Block IIA ispaljena je s ratnog broda USS John Finn kako bi presrela lažni nuklearni balistički projektil srednjeg dometa iznad zapadne obale Havaja, kao što možete vidjeti u ovom videu.  

SM-3 uništava svoje mete isključivo kinetičkom energijom, što znači da ne nosi eksplozivne bojeve glave, a njegov proizvođač tvrtka Raytheon ističe kako se zabija u balističke projektile snagom koja odgovara 10-tonskom kamionu koji juri brzinom od 1000 km/h i uspoređuje ga s "metkom koji gađa drugi metak". Ovaj sustav za rušenje nuklearnih balističkih projektila dio je obrambene mreže američke mornarice Aegis Ballistic Missile Defense i može se postaviti na moru i kopnu, a dizajniran je za presretanje raketa kratkog i srednjeg dometa poput onih kojima prijete Rusija i Sjeverna Koreja, prije nego uđu u atmosferu i zaprijete ciljevima u SAD-u. 

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->