Nalazite se
Članak
Objavljeno: 03.03.2015. 10:14

MWC 2015 

VIDEO: Predstavljen HTC RE Vive VR headset

HTC je u Barceloni predstavio svoj VR sustav koji se temelji na Valveovom SteamVR-u.

VIDEO: Predstavljen HTC RE Vive VR headset

HTC i Valve su zajednički napravili VR headset HTC RE Vive koji kombinira Valveov SteamVR tracking i HTC-ove tehnologije, te donosi virtualnu stvarnost u 360 stupnjeva. Među zanimljivim značajkama valja naglasiti da headset dolazi s dva ekrana (po jedan za svako oko) čija razlučivost iznosi 1200×1080 piksela, a osvježavanje 90 Hz. U headset su još ugradili laserski senzor za preciznu detekciju pokreta glave, akcelometar i žiroskop, te kažu da će HTC RE Vive omogućiti detekciju vaših pokreta po svim osima uz preciznost od 0,5 stupnjeva, pa ćete se, kako kažu, "u virtualnom okolišu osjećati kao u prirodnom".

htc re vive

Uz headset dolaze i dva HTC VR kontrolera za koje navode da su vrlo intuitivni i jednostavniji za korištenje od svih postojećih, te se također precizno pozicioniraju u prostoru zahvaljujući ugrađenim senzorima, a developersku testnu inačicu headseta već su isporučili svojim partnerima, proizvođačima igara, koji uključuju Vertigo Games, Bossa, Barry–Fireproof, Dovetail Games, Wemo Labs, Google, Steel Wool Games, Owlchemy i Lionsgate, kao i poznatu TV mrežu HBO. 

HTC RE Vive bi na tržište trebao stići krajem ove godine, a Valve navodi da će osim u gamingu, ovaj headset u potpunosti promijeniti naš doživljaj poimanja svijeta, što uključuje turizam, obilazak muzeja i galerija, pa čak i online šoping.

Ako se želite uključiti u beta program, saznati više detalja, te eventualno naručiti developersku inačicu headseta, posjetite ovu poveznicu.

Vezani sadržaji
Ključne riječi HTC Valve VR headset HTC RE Vive
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam