Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Oculus Rift kao simulator giljotine
Članak
Objavljeno: 07.05.2013. 14:42

Dekapitacija 

VIDEO: Oculus Rift kao simulator giljotine

VR sustav Oculus Rift može se koristiti za manje ugodne doživljaje virtualne stvarnosti.

VIDEO: Oculus Rift kao simulator giljotine

Od kako je tvrtka Oculus VR započela s razvojem Oculus Rift VR naočala za koje vjeruju kako će donijeti potpuno novi doživljaj ljubiteljima video igara, često se spominjalo da se sustav može koristiti i za druge namjene poput simulacija turističkih putovanja, no uvijek će se naći netko tko u takvim proizvodima vidi mogućnost pružanja znatno manje ugodnih iskustava.

Jedan od najboljih primjera za to je simulator giljotine pod nazivom "Disunion - The guillotine simulator" koji su tijekom nedavnog gamersko-developerskog događanja Game Jam u Danskoj proizveli Erkki Trummal, André Berlemont i Morten Brunbjerg. Ovaj simulator će vam doslovce omogućiti da prođete kroz iskustvo giljotiniranja (vlastitog), odnosno sustava za egzekucije koji je svoj klimaks doživio tijekom Francuske revolucije krajem 18 stoljeća, kada su se u košarama zavrtjele mnoge plemićke glave, uključujući onu kralja Louisa XVI i kraljice Marije Antoanete.

Disunion simulator funkcionira jednostavno. U pognutom klečećem položaju koji odgovara stvarnom doživljaju gledate kako vam se približava oštrica giljotine, što vrlo vjerojatno stvara prilično neugodan osjećaj, posebice kada uz vizualni dojam dobijete i lagani udarac po vratu kao što su to izvodili autori aplikacije u videu dolje.

Nekako ne vjerujemo da će ovo biti nešto posebno zanimljivo gamerima koji već dugo vremena znaju kako je to kad virtualno poginete na sve moguće zamislive i nezamislive načine, no pada nam na pamet da bi se moglo koristiti u muzeju voštanih figura Madame Tussauds u Londonu, gdje bi posjetitelji Dvorane strave mogli iskusiti dekapitaciju iz "prve glave".

VIDEO: Disunion simulator giljotine

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->