Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Novi SpotMini robot djeluje prijateljski
Članak
Objavljeno: 14.11.2017. 15:51

Boston Dynamics 

VIDEO: Novi SpotMini robot djeluje prijateljski

Ovaj četveronožni robot je namijenjen za urede, domove i aktivnosti na otvorenom.

VIDEO: Novi SpotMini robot djeluje prijateljski

Nedavno je kineska tvrtka Unitree Robotics predstavila četveronožnog robota-psa pod imenom Laikago, kojeg je namijenila potrošačkom tržištu. Kao što ste mogli vidjeti, Laikago djeluje kao kopija Spota, robota Boston Dynamicsa, koji je dio vojno-znanstvenog projekta četveronožnih robota za sve terene koji se razvija u suradnji s DARPA-om. Izgleda da je Boston Dynamics zaključio kako bi bilo šteta razvijati robote samo za vojsku i policiju, pa je predstavio svojeg novog SpotMini robota koji djeluje puno više prijateljski u odnosu na prošle modele, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Detalji o robotu još nisu objavljeni pa ne znamo kakve će mu biti performanse (i pamet), no očito je da ga također namjeravaju dovesti na potrošačko tržište, jer kažu da je namijenjen za urede, domove i aktivnosti na otvorenom.

Robotu su uklonili "creepy" ruku/glavu za manipuliranje objektima (i oružjem), obukli ga u plastično „odijelo“, pa sada na njemu izvana možete vidjeti samo dubinske kamere. Ako ste alergični na pseću dlaku a uvijek ste željeli imati psića, možda je ovo rješenje za vas.

Vezani sadržaji
Ključne riječi DARPA Robot Boston SpotMini Dynamics
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam