Nalazite se
Članak
Objavljeno: 14.11.2017. 12:39

Vive Focus 

VIDEO: HTC predstavio samostojeći Vive Focus VR headset

Za headset ne trebate računalo kao ni pametni telefon jer ga u potpunosti pokreće vlastiti hardver.

VIDEO: HTC predstavio samostojeći Vive Focus VR headset

Nakon što je ove godine više puta "teasao" svoj novi samostojeći VR headset, HTC ga je napokon odlučio službeno predstaviti na svojoj Vive Developer konferenciji u Pekingu.

Novi all-in-one headset nosi naziv Vive Focus i sadrži 6DoF (6 stupnjeva slobode) „world-scale tracking“, što znači da ne treba nikakve vanjske bazne stanice ili senzore, jer će vam omogućiti pozicijsko praćenje gdje god se nalazili, kod kuće, u tramvaju ili avionu, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Mada je nekoliko kineskih proizvođača već najavilo samostojeće 6DoF VR headsetove, HTC tvrdi da će Fokus biti prvi takve vrste na tržištu.

Predsjednik HTC Vive Kina Alvin Wang Graylin kaže da ćete u osnovi pomoću ovog headseta dobiti gotovo sve isto što i na high-end sustavu koji radi s računalom, s time da ćete biti potpuno mobilni i neovisni o vanjskom hardveru. Dobro, ovo "gotovo" treba uzeti s rezervom, jer Fokus sigurno neće kanibalizirati HTC-u Vive obzirom da njegov hardver ne može pružiti ono što će vam isporučiti high-end PC uz HTC Vive.

To je potpuno jasno kada znamo da headset pogoni Snapdragon 835 čipset koji isporučuje sliku na AMOLED zaslon "visoke rezolucije", mada ne preciziraju o kojoj se razlučivosti točno radi.

Što se sadržaja tiče, HTC navodi da će ih omogućiti VIVEPORT platforma, na kojoj se nalaze naslovi koji uključuju Train Simulator, Pa Space, Great Pyramid, Robotraps, The Dream Collector, VR Ocean E xplore, Nature Treks VR i Captive, ali neke Steam igre među kojima izdvajaju Gon Club VR, Combat Instinct, Nano Shift i Star Shelter, dakle igre koje rade na Riftu i Viveu, no vjerojatno će biti prilagođene (čitaj downskalirane) za Fokus.

vive_aio_kv_mobile_bg-2

HTC je ujedno izdao i Vive Wave VR otvorenu platformu i Vive Wave SDK, koji će omogućiti vendorima integriranje dodataka poput Leap Motiona i posebnih kontrolera. Developeri će uz pomoć platforme moći jednostavno portati igre za Vive na Fokus, a za to će im, kako kažu, trebati samo tri sata, dok će se sadržaji za Daydream i Samsung Gear moći portati za manje od tjedan dana. 

U ovom trenutku HTC još nije spreman govoriti o cijeni i dostupnosti headseta, no za očekivati je da će se prvo naći samo na domaćem tržištu, dok će globalna dostupnost vjerojatno najviše ovisiti o tome kako će proći u Kini.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam