Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Motocikl i jet ski hibrid
Članak
Objavljeno: 19.01.2016. 15:26

Biski 

VIDEO: Motocikl i jet ski hibrid

Čudi nas da se ovo čudo nije pojavilo u najnovijem James Bond filmu.

VIDEO: Motocikl i jet ski hibrid

Tvrtka Gibbs Amphibians se kako joj i samo ime sugerira, već dugi niz godina bavi izradom amfibija, odnosno automobila koji se na jednostavan način mogu transformirati u plovila i obrnuto, pa nas ne čudi da su napravili i hibrid motocikla i jet-skija pod nazivom Biski, koji posjeduje posebno dizajniranu šasiju koja mu omogućuje da se u samo nekoliko sekundi transformira iz jedne u drugu vrstu plovila/vozila.

Ovaj motocikl/jet-ski težak je 228 kg, te je pogonjen dvocilindričnim motorom od 41 kW, a vožnjom na dva kotača na kopnu može postići maksimalnu brzinu od 129 km/h, dok tijekom plova može juriti brzinom od 60 km/h.

Kao što možete vidjeti u ovom videu, Biski na cesti ponaša poput malo većeg skutera, te bez problema savladava zavoje, a nakon ulaska u vodu se na pritisak gumba konvertira u jet-ski, pri čemu se zadnji kotač uvlači, a pogon preuzima jet-ski pogon koji se nalazi s obje bočne strane stražnjeg dijela šasije.

Kako vam prednji kotač ne bi stvarao otpor pri glisiranju, prilikom ulaska u vodu se uzdigne iznad površine vode, a inženjeri Gibbs Amphibiansa su se potrudili da Biski bude vrlo stabilan, pa se u vodi neće prevrnuti ni tijekom stajanja, te će vam omogućiti da se bez problema popnete na njega ako kojim slučajem padnete u vodu. 

Valja naglasiti da se za sada radi samo o prototipu, pa Gibbs Amphibians ne iznosi nikakve podatke o tome kada će se početi proizvoditi za tržište, niti kolika će mu biti cijena. Moramo priznati da nam Biski više "drži vodu" od klasičnih auto-amfibija, pa bismo ga rado voljeli isprobati ovog ljeta.  

Izvor: Gibbs Amphibians

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->