Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Pametno svjetlo pali TV i klimu kad uđete u sobu
Članak
Objavljeno: 14.01.2016. 13:29

Multifunkcijsko svjetlo 

VIDEO: Pametno svjetlo pali TV i klimu kad uđete u sobu

Sonyeva nova multifunkcijska plafonjera donosi obilje pametnih značajki kako biste se mogli još malo više ulijeniti.

VIDEO: Pametno svjetlo pali TV i klimu kad uđete u sobu

U posljednjih nekoliko godina mogli ste se susresti s mnogim pametnim rasvjetnim tijelima, žaruljama koje se spajaju na Wi-Fi, lusterima koji se mogu programirati da različitim intenzitetima i bojama osvjetljavaju vaše prostore, pa čak i rasvjetom koju Panasonic koristi za LED svjetlosnu komunikaciju umjesto radio signala.

Stoga nas ne čudi da je Sony ovih dana predstavio svoju pametnu stropnu lampu (plafonjeru) pod nazivom "multifunctional light", koja kao što joj i ime govori, omogućuje brojne i višestruke pametne značajke.

Osim mogućnosti programiranja jačine i boje osvjetljenja prema određenim potrebama i ugođajima, Sonyevu lampu koja koristi Toshibinu LED tehnologiju, možete spojiti na pametni telefon ili drugi uređaj u Wi-Fi mreži, programirati da se pali ili gasi u određeno vrijeme, no to je tek samo manji dio njezine pametne priče.

Između ostaloga, lampa posjeduje senzore pokreta, jačine svjetlosti i vlažnosti, infracrveni kontroler, mikrofon, zvučnik i slot za memorijske kartice, što joj pruža vrlo zanimljive mogućnosti, kao što možete vidjeti u ovom videu.

To vam omogućuje da u trenutku kada njezini senzori prepoznaju da ste ušli u sobu, uključi bilo koji povezani uređaj ili aparat, poput recimo televizora, grijalice, klima uređaja i drugih. Nadalje, plafonjeru možete koristiti za internu komunikaciju između soba, reprodukciju glazbe, snimanje i reprodukciju glasovnih poruka, te kao alarmni sustav.

Svu silu tih i sličnih značajki možete jednostavno podesiti putem mobilne aplikacije, pa se može reći da vam je za pretvaranje glupog doma u pametni sada dovoljna samo jedna multifunkcijska plafonjera.

Multifunkcijkso svjetlo će u prvoj polovici 2016. stići na japansko tržište, a za sada nije poznato kada će se proširiti svijetom i po kojoj cijeni će se prodavati. 

Izvor: Sony

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->