Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Panasonicov nevidljivi zaslon je doista poseban
Članak
Objavljeno: 11.01.2016. 10:00

CES 2016 

VIDEO: Panasonicov nevidljivi zaslon je doista poseban

Ovaj prozirni zaslon će se savršeno diskretno uklopiti u vaš namještaj, te vam pružiti sliku tek kada ju zatrebate.

VIDEO: Panasonicov nevidljivi zaslon je doista poseban

Prozirni zasloni nisu potpuna novost u tehnologiji, no Panasonic je na CES 2016 sajmu u Las Vegasu predstavio jedan koji djeluje poput potpuno dovršenog proizvoda namijenjenog dnevnim sobama, pa bi se vrlo brzo mogao naći na tržištu.

Kao što možete vidjeti u ovom videu, drvene police su doista dio stalaže koja se nalazi iza zaslona, mada ga za sada još ne krasi "čista prozirnost", pa Panasonic navodi da će to njegovi inženjeri morati riješiti prije nego postane komercijalno dostupan, no već i u ovom obliku djeluje vrlo impresivno.

Unutar zaslona nalaze se mikro LED-ovi koji stvaraju sliku na staklenom panelu, koji, kako smo rekli, nije u potpunosti proziran, ali djeluje poput zatamnjenih staklenih površina vitrina kakve su uobičajene na policama i ormarima, pa mislimo da bi već i u ovakvom obliku bio savršeno pogodan za prodaju u salonima namještaja. 

Što se tiče slike koja se emitira na zaslonu, ona za sada još nije UHD razlučivosti, već 1080p, no Panasonic i to namjerava poboljšati zajedno s povećanjem prozirnosti, kako bi se pri isključivanju doista stvorio ugođaj "nevidljivog zaslona".

 

U svakom slučaju, nije nam uopće teško zamisliti kakve mogućnosti ovo nudi za skoru budućnost i koliko će obogatiti naš tehnološki ugođaj dnevnih soba, mada će se sigurno naći i oni kojima diskrecija zaslona neće biti po volji, jer se vole razmetati televizorima ogromnih dijagonala koje morate odmah vidjeti čim stupite u njihov prostor.   

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->