Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Cipele za osjećaj hodanja na Mjesecu
Članak
Objavljeno: 17.01.2016. 11:16

MoonWalker Shoes 

VIDEO: Cipele za osjećaj hodanja na Mjesecu

Visokotehnološke magnetske MoonWalker cipele odupiru se gravitaciji.

VIDEO: Cipele za osjećaj hodanja na Mjesecu

Jeste li ikada zamišljali kako je to hodati po Mjesecu? Takvu privilegiju je do sada imalo samo 12 ljudi tijekom Apollo misija, no startup iz New Yorka po imenu Moonshine Crea, to sada želi omogućiti svakome. Doduše, ne baš direktno hodanje po Mjesecu, već osjećaj takve šetnje pomoću MoonWalker cipela koje su na Indiegogo portalu crowdfundingom skupile 112.000 dolara umjesto traženih 20.000, što znači da je projekt 16 dana prije isteka kampanje zacrtani cilj ostvario s 562%.

Ove neobične cipele trebale bi nam omogućiti odskakivanje tijekom hoda, odnosno "levitirajući" osjećaj nalik onom koji su imali Neil Armstrong i društvo prije gotovo 50 godina, kao što možete vidjeti u ovom videu. 

Glavna tehnološka fora cipela je u snažnim N45 magnetima koji se nalaze u potplatama, te su raspoređeni u dva sloja na čitavoj površini i okrenuti jedni prema drugima sa sjevernim polovima, odnosno tako da se međusobno odbijaju.

Na taj način se stvara sila odbijanja kod međusobnog djelovanja istoimenih polova, odnosno suprotna sili privlačenja raznoimenih, što prema tvrdnji proizvođača, "stvara silu koja vas čini laganim i veselim poput astronauta".

Pored toga, jedan model cipela dolazi s e-ink tehnologijom ekrana, što vam omogućuje mijenjanje dizajna i boje, a cipele se također mogu povezati i na društvene mreže, mada nam nije jasno što ćete imati od toga.

Bez obzira na uspješnost crowdfunding kampanje, Moonshine Crea nas nije uvjerio da ćete s MoonWalker cipelama doista dobiti ono što tvrde, posebice stoga što nije objavljen niti jedan video u kojem bismo ih mogli vidjeti direktno u akciji.

Pored toga, postavlja se pitanje kako ovakve cipele djeluju na ljudsko zdravlje, mišiće, kosti i kralježnicu, mada autori tvrde da vam mogu donijeti samo korist.

Bez obzira na to, voljeli bismo isprobati hodanje u njima, a ako vas je ovo zapalilo, možete ih naručiti putem poveznice izvora ovog članka za nekih 100 dolara (703 kn), pa nam javite kakav je to osjećaj hodanja po Mjesecu.

Izvor: Indiegogo

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->