Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Mobilni sustav za dobivanje vode iz zraka
Članak
Objavljeno: 11.11.2021. 13:51

Watergen 

VIDEO: Mobilni sustav za dobivanje vode iz zraka

Najnoviji generator H20 iz atmosferskog zraka dolazi u kompaktnom obliku prikladnom za kampiranje u zabiti.

VIDEO: Mobilni sustav za dobivanje vode iz zraka

Izraelska tvrtka Watergen lansira novi generator vode iz atmosferskog zraka pod nazivom Mobile Box koji dolazi u izrazito praktičnom kompaktnom obliku i s težinom od samo 16,5 kg omogućuje da ga jednostavno prenosite u prtljažniku automobila i koristite kada god (i gdje god) zatrebate svježu, čistu, zdravu, filtriranu vodu za piće.

Watergenovi prijašnji uređaji ovog tipa bili su znatno veći, nezgrapni i stacionarni te su bili namijenjeni većim zajednicama, tvrtkama i domaćinstvima, pa je izraelska kompanija uz pomoć novih tehnoloških unaprjeđenja smanjila „hardver“ i razvila generator H20 koji možete nositi na kampiranje, prevoziti u bilo koju zabit bez vodovodne infrastrukture, ili na područja na kojima je zbog prirodnih ili drugih katastrofa došlo do onečišćenja pitke vode, kao što možete vidjeti u ovom videu.

 

Mobile Box izgleda poput tradicionalnog generatora za struju, no umjesto da koristi gorivo za dobivanje električne energije, koristi elektricitet za izvlačenje vode iz okolnog zraka.

Uređaj se može napajati iz utičnice vozila od 12 ili 220 V, a sustav usisava zrak i gura ga kroz filtracijski sustav prema patentiranom izmjenjivaču topline koji izvlači vodu kondenzacijom i procesiranjem kroz višerazinske filtracijske sustave koji uključuju UV svjetlo, da bi na kraju čista voda završila u spremniku.   

wg2

Watergen kaže da Mobile Box može proizvoditi do 20 litara vode dnevno, a spremnik za vodu se može izvaditi i zamijeniti drugim kako biste mogli pohranjivati veće količine vode.

Watergenov sustav nije jedini koji se nudi na tržištu, ali je puno kompaktniji od svih drugih, što je glavni tržišni adut izraelske tvrtke. Cijena još nije objavljena, a uređaj bi se trebao naći na tržištu tijekom 2022. godine.

Vezani sadržaji
Ključne riječi voda zrak Watergen Mobile Box
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->