Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Prva drag utrka Airspeeder eVTOL letjelica
Članak
Objavljeno: 06.11.2021. 13:19

Airspeeder 

VIDEO: Prva drag utrka Airspeeder eVTOL letjelica

Alauda Aeronautics održao prvu testnu drag utrku Airspeeder Mk3 letjelica koje do stotke dođu za 2,8 sekundi.

VIDEO: Prva drag utrka Airspeeder eVTOL letjelica

Tvrtka Alauda Aeronautics ima namjeru dovesti utrke Formule 1 u zrak, no prije nego što u Airspeeder eVTOL letjelice stave ljudske pilote, pripremaju prvu sezonu drag utrka s bespilotnim inačicama.

Tvrtka je sada po prvi puta održala testnu drag utrku korištenjem dviju Airspeeeder Mk3 eVTOL letjelica koje mogu postići ubrzanje od nule do stotke za 2,8 sekundi i dizajnirane su za let do visine od 500 metara.

U prvoj testnoj utrci, piloti timova Alpha i Bravo su korištenjem AR naočala daljinski upravljali letjelicama na pustinjskoj stazi dužine od 300 metara, pri čemu su prvo uzletjeli do visine od 15 metara uz puno spektakularnog podizanja prašine, a potom se sjurili niz stazu maksimalnom brzinom, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Mada to Alauda Aeronauticsu zapravo nije važno, pobijedio je tim Bravo, no bitno je da je sve funkcioniralo savršeno, pa bi prva prava sezona utrka trebala krenuti još prije kraja ove godine.

U prvoj sezoni Airspeeder Race Series natjecanja sudjelovat će do četiri tima, svaki s 2 pilota te će se utrkivati na više lokacija u svijetu, a sve utrke će biti streamane online.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->