Nalazite se
Članak
Objavljeno: 20.01.2018. 11:12

Zapata Ezfly 

VIDEO: Leteći mlazni Segway

Izumitelj ove osobne letjelice tvrdi da će biti jednostavna za upravljanje svakome.

VIDEO: Leteći mlazni Segway

Franky Zapata već duži niz godina razvija razne vrste osobnih letjelica na mlazni i vodeno-mlazni pogon poput Flyboard Aira, HydroFlyera i FlyRidea, a sada najviše pažnje izaziva svojom Ezfly letjelicom koja u zraku djeluje poput letećeg Segwaya, mada nas iz daljine pomalo podsjeća i na leteću metlu.

Pilot se popne na platformu baš poput one na Segwayu, uhvati za dvije ručke, uključi mlazni pogon i potom se kreće u željenom smjeru prebacivanjem težine, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Zapata kaže da je u listopadu prošle godine Ezfly testiralo deset pilota i navodi da nije došlo ni do jednog incidenta, ponajviše zbog jednostavnosti upravljanja, koje omogućuje doslovce svakome da se vine u nebo i sigurno sleti.   

Obzirom da se među testnim pilotima našlo i nekolicina njih u vojnim uniformama, očito je za Ezfly zainteresirana i vojska, dok bi za civilnu uporabu probleme mogla stvarati činjenica da Ezfly nema nikakav aktivni sustav zaštite, pa stručnjaci kažu da bi za dobivanje dozvole trebalo izmisliti neku vrstu padobrana na ispucavanje, mada vam i on ne bi puno pomogao ako vam mlazni pogon otkaže na visinama od 30 ili manje metara. Zapatu takva mišljenja ne zanimaju, jer se on lijepo zabavlja stvarajući letjelice iz svojih snova, pa bi uskoro trebao predstaviti i leteći motocikl Jet-Bike.

Jet Bike
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam