Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Mini sklopivi električni skuter
Članak
Objavljeno: 14.01.2018. 11:09

CES 2018 

VIDEO: Mini sklopivi električni skuter

Ovaj skuter je namjerno spor, a možete ga nositi poput kofera čak i u zrakoplov.

VIDEO: Mini sklopivi električni skuter

Kineska tvrtka Relync Tech na CES 2018 sajam došla je predstaviti jedan od najoriginalnijih električnih skutera koje smo imali prilike vidjeti, za koji je osvojila i nagradu sajma za inovaciju.

Mali skuter na tri kotača pod nazivom Relync R1 može se sklopiti u samo 3 sekunde u oblik koji podsjeća na kofer, a u sebi posjeduje navigaciju, LED svjetla i sustav za automatsko zaključavanje i praćenje. Dolazi s težinom od 23 kilograma unutar čega se nalazi i baterijski paket, a LED svjetla se mogu spojiti s navigacijskim sustavom i prikazivati smjer u kojem se trebate kretati prema zadanoj lokaciji.

Ovim skuterom nećete moći juriti jer mu je maksimalna brzina 12,8 km/h, a proizvođač kaže da je brzinu ograničio namjerno, jer je namijenjen za ugodnu laganu vožnju u otvorenim i zatvorenim prostorima te s idejom da ga koriste i slabo pokretne osobe, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Zahvaljujući kompaktnom dizajnu i preklopivosti, skuter se bez problema može smjestiti u svaki prtljažnik automobila, te unositi u zrakoplove jer u sklopljenom stanju ne zauzima više prostora od dopuštene ručne prtljage.

Maksimalna nosivost skutera iznosi 100 kg, dok mu baterija kapaciteta od 209 WH omogućuje domet do 30 km, a do vrha se napuni za 5 sati.  

Kineska tvrtka namjerava ga prodavati po cijeni od nekih 3.600 dolara (22.400 kn) i trenutno traži distributere za Europu i SAD.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam