Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Robostriptizete zabavljaju posjetitelje sajma
Članak
Objavljeno: 13.01.2018. 11:15

CES 2018 

VIDEO: Robostriptizete zabavljaju posjetitelje sajma

Robotizirane plesačice na šipki djelo su britanskog umjetnika Gilesa Walkera.

VIDEO: Robostriptizete zabavljaju posjetitelje sajma

Ovogodišnji sajam potrošačke elektronike u Las Vegasu CES 2018. predstavio je mnoge zanimljive inovativne proizvode i tehnologije koje će obilježiti 2018. godinu. U domeni robotike najveći fijasko je imao Sony čiji je robot psić Aibo od 1750 dolara koji odgovara na glasovne komande odbio komunicirati sa šefom Sonya Kazuom Hiraijem tijekom konferencije održane pred ogromnim auditorijem.

Mada je na kraju konferencija prošla dobro i Aibo je pokazao nešto od svojeg naprednog repertoara zbog čega Sony smatra da će se uskoro naći u gotovo svakom domu, vjerujemo da je u najpoznatijoj tvrtki iz zemlje izlazećeg sunca mnoštvo inženjera u jednom trenutku pomislilo kako bi bilo najbolje završiti karijeru ritualnim harakirijem.

Svi oni, uključujući Hiraija i okupljenu publiku, nakon cjelodnevnih programa i napornih lutanja CES-om, opuštala je jedna druga vrsta robotske zabave.

Naime, u neposrednoj blizini sajma, u Sapphire Gentlemen's Clubu, svi posjetitelji CES-a i izvršni direktori tehnoloških tvrtki mogli su uživati u plesačicama na šipkama, među kojima se smjestilo i nekoliko robostriperica, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Ove neobične erotske plesačice koje djeluju više "spooky" nego seksi, izradio je britanski umjetnik Giles Walker, koji je rekao da ih je dizajnirao s idejom da kroz njih pokaže „izraz nadzora, snage i voajerizma“, što god mu to značilo.

Direktor kluba Peter Feinstein, rekao je da je pozvao Walkera i njegove robotice s ciljanom namjerom da privuče posjetitelje najvećeg svjetskog tehnološkog showa. Geekovi i nerdovi koji su pogledali njihov nastup podijeljeni su u mišljenjima. Većina ih smatra da je "prava stvar" bolja, no vjeruju da je ovo tek prvi korak u ulasku robota u seks industriju. Tko zna, možda se na idućem CES-u pojave puno uvjerljivije robotice i roboti čija će umjetna inteligencija i fizičke predispozicije biti bolje od "prave stvari".  

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam