Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Košuljica produžava život baterijama 8 puta
Članak
Objavljeno: 02.08.2015. 13:11

Batterizer 

VIDEO: Košuljica produžava život baterijama 8 puta

Batterizer je ultratanki omotač za vaše baterije koji će iskoristiti 100% njihovog kapaciteta.

VIDEO: Košuljica produžava život baterijama 8 puta

Dr. Bob Roohparvar, znanstvenik, inženjer i osnivač tvrtke Batteroo Inc. iza sebe ima 30 godina iskustva u industriji upravljanja energijom, te je između ostaloga zaslužan za redizajn originalnog punjača za iPhone, kojem je veličinu smanjio za 50%.

Njegov najnoviji projekt zbog kojeg je osnovao vlastitu tvrtku, dolazi u obliku "boostera" običnih alkalnih (nepunjivih) baterija, zahvaljujući kojem će vaše baterije u daljinskim upravljačima, ručnim svjetiljkama, bežičnim tipkovnicama, miševima, električnim gitarama s aktivnom elektronikom i drugim gadgetima trajati čak 8 puta duže.

Obična AA baterija posjeduje nominalnu jakost električnog izvora od 1,5 volti. Međutim, nakon prilično kratkog vremena ona padne ispod 1,35 volti, nakon čega baterija može postati potpuno neupotrebljiva u mnogim elektronskim uređajima koji traže specifičnu voltažu da bi mogli raditi.

Mada je baterija "mrtva", te ćete ju najčešće odmah baciti i zamijeniti, ona u sebi sadrži još 80 posto energije, pa možemo reći da su baterije rasipanje energije, materijala i novca.

Dr. Roohparvar je stoga odlučio proizvesti gadget pod nazivom Batterizer koji nastoji doskočiti tom problemu. Zahvaljujući sklopovlju "super-minimal voltage boostera" koje je inženjer uspio ubaciti u tanki omotač u koji stavljate bateriju, Batterizer će život jednokratnim baterijama od AA do D, produžiti za čak 800 posto, kao što možete vidjeti u ovom videu. 

Mada ovo djeluje kao nešto revolucionarno, tehnologija baterijskog boostanja postoji već godinama, no do sada nije bila dovoljno kompaktna da bi se mogla iskoristiti u praktičnoj primjeni, dok Batterizer "košuljica" omogućuje da njom "obučete" bateriju i potom ju ubacite u bilo koji uređaj.

Batterizer

Pored toga, ovaj gadget je višekratno iskoristiv, pa kada bateriju potpuno ispraznite, u njega stavite drugu, pa vam doista neće biti teško dati 17,90 kn (2,5 dolara), za koliko će se prodavati kada stigne na tržište.

Tvrtka Batteroo je u okviru crowdfunding kampanje na Indiegogo portalu tražila 80.000 dolara, no za samo 6 dana već je prikupila više od 160.000 dolara, pa će u studenom ove godine započeti s isporukama Batterizera.

Usudili bismo se reći da mnogi izumi postanu genijalni tek kada stignu u praktičnu primjenu, a ovo je najbolji primjer toga. 

Izvor: Indiegogo

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->