Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: JamStik MIDI gitara s Wi-Fi-em
Članak
Objavljeno: 14.01.2013. 10:50

CES 2013 

VIDEO: JamStik MIDI gitara s Wi-Fi-em

Na CES 2013 sajmu se moglo pronaći i ponešto zanimljivih glazbenih gadgeta.

VIDEO: JamStik MIDI gitara s Wi-Fi-em

Midi gitara JamStik koju je na sajmu prikazala tvrtka Zivix, izgleda poput isječka vrata obične električne gitare. Na njoj se nalaze prave žice, no samo 6 pragova na vratu, pa stoga čitava nije veća od dužine neke tipkovnice.

JamStik je punokrvna MIDI gitara, što znači da se može spojiti na računala, odnosno na programe za glazbenu produkciju poput Logic Pro-a ili Cubasea i to bežično preko Wi-Fi-a. Na žalost, to za sada  funkcionira isključivo na Appleovim iOS uređajima, te nisu ništa rekli o tome hoće li napraviti inačicu i za PC.

Osim korištenja za potrebe kućne ili profesionalne glazbene produkcije, JamStik možete također koristiti i kao kontroler zabavnih i edukativnih glazbenih programa i aplikacija kao što su GarageBand, Animoog i Jamturo.

Zivix navodi kako se JamStik odlikuje vrlo niskom Wi-Fi latencijom od samo 10ms, a gitara pored ostalih stvari omogućuje i da na jednom tonu jedne žice dobivate čitave akorde, pa se nećete morati previše mučiti s kompliciranim hvatovima ako nemate namjeru postati vrhunski gitarist.

Nama se ovo čini doista zanimljivim gadgetom, no nije nam jasno zbog čega nisu mogli napraviti duži vrat s barem 13 pragova, jer ovako ipak djeluje više kao igračka nego pravi instrument, mada joj cijena baš i nije u rangu igračaka. Isto vrijedi i za korištenje u edukativne svrhe. Kako ćete prijeći na pravu gitaru ako se naučite svirati na ovoj "letvi"?

Zovix će JamStik gitaru početi isporučivati ovog ljeta po cijeni od 249 eura (1.884 kn).

Možda niste znali – MIDI na običnoj gitari

Ako se bavite ozbiljnije glazbom i želite koristiti električnu ili bass gitaru umjesto klavijature u sekvencerima poput Cubasea, vrijedi razmisliti o zasebnim MIDI kontrolerima na koje možete spajati prave gitare poput Roland GI-20 kontrolera. Naravno, na gitaru prvo trebate ugraditi neki MIDI pickup tipa Rolandovog GK-2A. 

VIDEO: JamStik MIDI gitara s Wi-Fi-em

Vezani sadržaji
Ključne riječi Wi-Fi Midi gitara JamStik Zivix
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->