Nalazite se
Članak
Objavljeno: 11.01.2013. 12:47

CES 2013 

VIDEO: Linux na optici lovačkog oružja

Na CES-u nastupaju neke tvrtke koje nikada ne biste očekivali na sajmu potrošačke elektronike.

VIDEO: Linux na optici lovačkog oružja

Ako ste mislili da je CES sajam na kojem se mogu vidjeti samo novi telefoni, tableti, procesori i razni klasični gadgeti potrošačke elektronike, prevarili ste se.

Na sajmu se pojavila i tvrtka TrackingPoint, o kojoj smo pisali prošli mjesec, koja predstavlja svoje puške s optičkim nišanom u kombinaciji sa softverskim rješenjem, uz čiju pomoć metu možete označiti (tagirati), a ona će ispaliti metak tek kada se oznaka taga poklopi s položajem nišana.

Ono što nismo znali je da sustav radi na softveru otvorenog koda, Linuxu, pa se ipak može reći kako se i jedna ubilačka naprava po tome može svrstati među IT opremu i potrošačku elektroniku.

Ono što je također novo u njihovom sustavu je da se s optičkog nišana može streamati video na mobitele i tablete, kako biste svoje lovačke poduhvate mogli snimati iz perspektive prvog lica.

streaming videa

Mada je TrackingPoint još donedavno pričao kako će se njihova tehnologija naći i u puškama za taktičke policijske namjene, na CES-u tvrde kako je nemaju namjeru proizvoditi za bilo što drugo osim za sportsko i lovačko oružje. To im baš nekako previše ne vjerujemo, pogotovo kada vidimo pušku (na slici gore) koju su prezentirali. Po nama bi zapravo bilo bolje da nove puške budu namijenjene isključivo policiji a ne da se nađu na slobodnom tržištu.

Samo se nadamo da o ovoj tvrtki i njihovoj tehnologiji nećemo slušati vijesti u vezi kakvog pohoda masovnog ubojice u nekom američkom vrtiću ili školi.  

VIDEO: Puška s Linux optikom 

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->