Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Jakna vas grije apsorbiranjem sunčeve energije
Članak
Objavljeno: 27.01.2016. 16:20

ThermalTech 

VIDEO: Jakna vas grije apsorbiranjem sunčeve energije

Na Indiegogou se pojavio prvi projekt zimske jakne sa solarnim grijanjem.

VIDEO: Jakna vas grije apsorbiranjem sunčeve energije

Tvrtka ThermalTech na Indiegogo je postavila crowdfunding kampanju kojom na tržište želi dovesti istoimene zimske jakne koje posjeduju sustav grijanja na pogon svjetlosnih zraka Sunca.

Ako ste pomislili da se na jakni nalaze sunčeve ćelije, prevarili ste se, jer se radi o potpuno drugačijoj tehnologiji ThermalTecha, koja se temelji na međusloju između dva sloja tkanine, odnosno materijalu u kojem se nalazi, kako kažu, "tkanje od nehrđajućeg čelika".

Zahvaljujući tome, jakna ima svojstvo koje joj omogućuje apsorbiranje UV zraka od Sunca, ali i iz umjetnog svjetla, te njihovo konvertiranje u toplinsku energiju.

Kao što možete vidjeti u ovom videu, sustav je znanstveno testiran, te se pokazao učinkovitim za zagrijavanje na hladnom zimskom sunčevom svjetlu, na kojem se jakna za samo 2 minute zagrije za 18 stupnjeva. 

Zahvaljujući sustavu grijanja, jakne su puno lakše i manje nezgrapne u odnosu na uobičajenu zimsku odjeću tog tipa, a ThemalTech će ih prodavati u inačicama za vanjske temperature od 0 C, pa sve do -20 C. 

Također navode da će sustav grijanja funkcionirati i pri oblačnom vremenu, dok noću može prikupljati energiju od umjetnog svjetla, mada ne vjerujemo da ćete se pretjerano zagrijati na mjesečini ili od gradske rasvjete.

Ukoliko kampanja na Indegogou bude uspješna, najjeftiniju ThermalTech "Street" jaknu će vam isporučiti u kolovozu ove godine za 139 dolara (985 kn), dok ćete za "Explorer" ili "Extreme" inačicu morati dodati 10, odnosno 20 dolara.   

Izvor: Indiegogo

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->