Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Bonsai drvca koja levitiraju u zraku
Članak
Objavljeno: 25.01.2016. 13:00

Air Bonsai 

VIDEO: Bonsai drvca koja levitiraju u zraku

Tehnologija elektromagnetske levitacije se nakon lebdećih zvučnika našla u bonsai drvcima.

VIDEO: Bonsai drvca koja levitiraju u zraku

Vjerojatno vam je poznato da je japanska hortikulturna umjetnost uzgoja patuljastog drveća pod nazivom bonsai jedna od ikona zemlje izlazećeg sunca, te se proširila čitavim svijetom. Tvrtka Hoshinchu Air Bonsai Garden iz Tokija želi bonsai prenijeti u hi-tech okruženje, pa je na Kickstarteru predstavila projekt Air Bonsai, kojim žele na tržište dovesti drvca koja doslovce levitiraju u zraku.

Tehnologija koja omogućuje drvcima lebdenje je ista kao u slučaju om/one zvučnika o kojima smo pisali prije dvije godine, što znači da je drvce posađeno u posebnu magnetiziranu vazu, ispod koje se nalazi bazna stanica koja stvara magnetsku energiju odbijanja, zahvaljujući sili koju stvaraju dva istopolna magneta.

Drvce koje možete staviti u vazu ne smije biti teže od 300 grama, a osim lebdenja na mjestu na visini od 2 centimetra iznad baze, u sustav je ugrađen i rotirajući mehanizam, koji omogućuje da se vaše drvce okreće, kao što možete vidjeti u ovom videu.

 

Tvrtka će vam ponuditi više proizvoda temeljenih na ovoj tehnologiji, pa ćete moći kupiti komplete s različitim vrstama već posađenog drveća, ili samo vazu i baznu stanicu, kao i vaze napravljene od raznih materijala uključujući vulkansku lavu.

Najjeftiniji Air Bonsai komplet ćete moći kupiti za nekih 200 dolara (1.420 kn), no uz njega nećete dobiti drvce već ćete morati posaditi vlastito, dok se kompleti s drvcima različitih vrsta i starosti prodaju po cijenama koje dostižu i do 10.000 dolara (71.014 kn), no njih će u početku isporučivati samo u Japan.

Baš nas zanima kada će se pojaviti čitavi lebdeći parkovi ili brda poput onih u Avataru. 

Avatar lebdeca brda

Izvor: Kickstarter

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->