Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Izradite jednostavno svoju igru s LEGO kockicama
Članak
Objavljeno: 27.10.2020. 10:21

LEGO Microgame 

VIDEO: Izradite jednostavno svoju igru s LEGO kockicama

Lego i Unity zajednički razvili novi alat za jednostavnu izradu igara koji bi mogao postati konkurencija Minecraftu.

VIDEO: Izradite jednostavno svoju igru s LEGO kockicama

Poznati proizvođač game enginea Unity udružio se s tvrtkom Lego u izradi Lego Microgame alata koji vam omogućuje slaganje virtualnih kockica za potrebe izrade igara na vrlo jednostavan način.

Microgame je besplatan i ne traži nikakvo predznanje o kodiranju ili programiranju igara na bilo koji način jer ćete sve naučiti jednostavnim praćenjem Unity tutoriala.

Jednom kada dizajnirate mapu igre prema svojem guštu, na nju možete postavljati Lego figurice koje mogu trčati, skakati i uništavati prepreke u vašem novom virtualnom svijetu, kao što možete vidjeti u ovom videu.

U Microgameu ćete na raspolaganju imati i kreativne modove koji će vam pomoći u izradi neprijatelja, sučelja, game menija i uređivanju figurica likova. Lego i Unity su na tome surađivali s BrickLinkom koji je razvio Studio 2.0 alat koji omogućuje izradu i renderiranje 3D modela lego likova i objekata, pa u svoju igru možete ugrađivati setove koji su već ugrađeni u Studio.

Pored toga u Microgameu ćete imati i add-one dodatke Space Cadet i Danger Zone, koje ćete moći otključati dijeljenjem i nadograđivanjem svojih igara te nekim drugim aktivnostima.     

Unity kaže da je Microgame toliko jednostavan da svoju prvu 3D igru možete izraditi za manje od sat vremena, a kako bi to bilo moguće jako su se posvetili sustavu tutoriala za potpune početnike, koji će vam omogućiti da, kako kažu, "igre stvarate lakše nego što ih igrate".

personalize-your-game

U svakom slučaju, vjerujemo da bi LEGO Microgame mogao postati jako popularan, posebice među klincima koji obožavaju legiće, ali i svima onima koji su oduvijek zainteresirani za programiranje igara a nisu znali kako ući u taj "mistični" svijet game developmenta, pa sada na raspolaganju imaju svojevrsni "spin" Unity enginea.

Moguće je da će ovo postati velika konkurencija Minecraftu, iako se temelji na komercijalnom proizvodu koji već desetljećima vlada tržištem igračaka.

Sve što vam treba da započnete izradu svoje prve igre pronaći ćete na ovoj poveznici.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->