Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Igračka koja bi mogla dovesti do letećeg auta
Članak
Objavljeno: 28.05.2013. 16:58

"B" 

VIDEO: Igračka koja bi mogla dovesti do letećeg auta

Mješavina autića na daljinski i quadcoptera nudi novi koncept letećeg automobila.

VIDEO: Igračka koja bi mogla dovesti do letećeg auta

Do sada smo već više puta mogli vidjeti razne projekte "letećih automobila", no iskreno rečeno, niti jedan nas nije posebno impresionirao, jer se uvijek radilo o čudnim skalamerijama na rasklapanje koje donose kompliciranu tranziciju između automobila u helikopter ili avion, pa postoji vrlo mala šansa da će imati neki uspjeh na tržištu, jer to jednostavno nije ono što doživljavamo pod pojmom leteći automobil.

Stoga mnogi drže da se o letećem automobilu može govoriti samo pod pretpostavkom da se izmisli antigravitacija koja će omogućiti da se vozilo u formi neaerodinamičnog cestovnog automobila vine u nebo.

No dok čekamo na takav revolucionarni pogon koji bi trebao prevariti Newtona, mnogi inženjeri i uradi sam majstori dobivaju različite ideje koje bi mogle ponuditi neka realnija rješenja izvan domene SF-a.

Jedan o njih, Britanac Witold Mielniczek, ovih je dana na Kickstarteru predstavio projekt svoje igračke koja u sebi krije sustav kakav se niti jedan od izumitelja letećih automobila do sada nije sjetio.

Vozilo koje je jednostavno nazvao "B" u stanju je voziti cestom, makadamom i svim vrstama terena korištenjem velikih kotača, izvoditi različite manevre, te se potom usred vožnje, bez ikakvih sklapanja i rasklapanja, može vinuti u nebo pomoću četiri rotora koji se nalaze u sklopu samih kotača.

394d2a8d36b406a1652a39507b3feead_large

Ova ideja koja je genijalna upravo stoga što je nevjerojatno jednostavna, ušla je u sustav investiranja na Kickstarteru kao projekt nove tech-igračke nalik na quadcopter, no u sebi posjeduje potencijal za pravi leteći auto u punoj veličini, što je i Mielniczek naveo kao mogući razvoj njegovog patenta u budućnosti.

Inače, što se same B igračke tiče, ona je napravljena od savitljivih, laganih i čvrstih materijala, te se ni nakon pada s veće visine ne može oštetiti (pogledajte video dolje), za snimanje posjeduje HD kameru (1280x720), te punjivu litij-ionsku bateriju od 2200 mAh koja omogućuje oko 15 minuta vožnje/leta.

Obzirom da će svoj primjer B-a dobiti svi koji uplate 125 funti (1.107 kn) za razvoj projekta, to će biti i očekivana tržišna cijena, što je prilično jeftinije i od razvikanog Parrot A.R.Drone Quadcoptera.

Za pokretanje serijske proizvodnje Mielniczek traži 86.500 funti (766.221 kn), a u trenutku pisanja ovog teksta prikupljeno je 27.000 funti. Stoga ako želite financirati projekt igračke koja bi jednog dana mogla prerasti u leteći auto, posjetite poveznicu izvora ove vijesti. 

Izvor: Kickstarter

VIDEO: B - leteći automobil igračkaVezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->