Nalazite se
  • Pop Tech
  • Brazil troši 7,2 milijuna dolara za "Robocopove"
Članak
Objavljeno: 25.05.2013. 12:51

iRobot 

Brazil troši 7,2 milijuna dolara za "Robocopove"

Brazilska vlada će za Olimpijske igre u Riu osigurati 500 policijskih robota.

Brazil troši 7,2 milijuna dolara za "Robocopove"

Brazil ima namjeru potrošiti oko 7,2 milijuna dolara na nabavu 500 iRobot 510 PackBots robota tvrtke iRobot Defense and Security, kakvi se već koriste u Afganistanu, za potrebe osiguranja Olimpijskih igara Rio 2016.

Ovi roboti koje se mogu prenamijenjivati za različite potrebe, između ostaloga će se koristiti tijekom konstrukcije Olimpijskih borilišta, izviđanje, kao i za potragu za eksplozivima i drugim opasnim materijalima.

iRoboti

Mada ovi roboti osim različitih senzora, kamera i umjetnih ruku mogu nositi i lako naoružanje, te služiti kao vatrena potpora vojnim i policijskim snagama, brazilska vlada kaže da ih nema namjeru koristi kao Robocopove, te će isključivo patrolirati nenaoružani.

iRobot kaže kako će prvi kontingent njihovih policijskih robota biti korišten već tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva FIFA World Cup 2014. 

Ovi roboti se mogu uspinjati stepenicama, kretati svakakvim terenom, a ukoliko se slučajno prevrnu mogu se automatski preokrenuti. Roboti posjeduju UAP sustav, što znači da su poluautonomni, odnosno potpuno sami izvršavaju dio zadaća, poput izbjegavanja rupa i drugih prepreka, te koriste GPS mapiranje za kretanje unutar područja misija.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->