Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Hoće li ovaj leteći auto zapaliti olimpijski plamen
Članak
Objavljeno: 11.08.2019. 12:49

NEC 

VIDEO: Hoće li ovaj leteći auto zapaliti olimpijski plamen

NEC kaže da su leteći auto razvili za demonstraciju komunikacijskih i upravljačkih tehnologija.

VIDEO: Hoće li ovaj leteći auto zapaliti olimpijski plamen

Nakon Toyote koja je još 2017. godine najavila razvoj letećeg automobila pod nazivom SkyCar (kasnije Cartivator) sada još jedna velika japanska multinacionalna korporacija demonstrira svoju tehnologiju tog tipa.

Tvrtka NEC Corp. održala je javnu demonstraciju prvog radnog prototipa svojeg letećeg auta ili bolje rečeno quadcopter drona za prijevoz putnika, uz napomenu da se razvija prvenstveno za demonstraciju komunikacijskih i upravljačkih tehnologija, što bi trebalo značiti da barem zasad još nemaju konkretne planove o njegovoj komercijalizaciji.

Prototip letećeg auta težak 148 kg i dužine od 3,9 m, uz veliku je buku poletio bez putnika na visinu od 3,7 m i lebdio nekoliko minuta na testnom poligonu u blizini NEC-ove tvornice u prefekturi Chiba, kao što možete vidjeti u ovom videu.

NEC je za upravljanje koristio svoj softver koji mu omogućuje da uvijek zna svoju preciznu lokaciju, što bi trebalo značiti da je ideja da auto jednog dana bude autonoman.

Kao što smo mogli vidjeti u videu, auto je bio vezan žicom za zemlju, pa je vrlo vjerojatno pogonsku struju za četiri motora rotora dobivao iz vanjskog izvora, a ne iz vlastitih baterija. NEC kaže da bi se njegove tehnologije mogle naći u letećim automobilima 2023. godine, no nije poznato želi li ući u utrku s Toyotom oko izrade jednog prototipa koji će upaliti plamen na otvaranju Olimpijskih igara u Tokiju iduće godine, o čemu već duže vrijeme kruže brojne glasine.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->