Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Električni jetski leti iznad vode
Članak
Objavljeno: 09.08.2019. 10:52

WaveFlyer 

VIDEO: Električni jetski leti iznad vode

Australski jetski koristi hidrokrilo i djeluje kao da lebdi iznad vode.

VIDEO: Električni jetski leti iznad vode

Tim znanstvenika i inženjera sa Sveučilišta Zapadne Australije, Projekta Obnovljive energije iz Pertha i tvrki Electro Aero i Galaxy Resources, napravila je prototip jedinstvenog jetski skutera koji djeluje kao da leti iznad vode.

Jestski skuteri su plovila koja djeluju poput motocikla za vodu i na njima do sada još nismo vidjeli hidrokrila kakva posjeduju hidrogliseri koji se zahvaljujući njima podižu iznad valova kako bi imali čim manji dodir s površinom vode, što im omogućuje bržu i stabilnu vožnju.

Ekipa projekta WaveFlyera odučila je napraviti prvi jetski s hidrokrilom i dati mu električni pogon, kako bi osim brzine dobio i ekološku komponentu te bio znatno tiši od benzinaca, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Tehnički detalji projekta još nisu objavljeni jer se WaveFlyer još uvijek nalazi u fazi razvoja, no kažu da se temelji na patentiranom sustavu dvostrukog WaveDrive hidrokrila, dok mu energiju pruža litij-ionska baterija od 2 kWh koja bi vam trebala biti dovoljna za 30 minuta vožnje.

Australci vjeruju da će ovaj projekt komercijalizirati i da će se njihov "leteći" jetski jednog dana naći u prodaji pa ga možda već idućeg ljeta vidimo negdje na Jadranu.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->