Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Nosivi klima uređaj u košulji
Članak
Objavljeno: 31.07.2019. 11:18

Reon Pocket 

VIDEO: Nosivi klima uređaj u košulji

Sony je uspješno crowdfundao nosivi klima uređaj koji će vas rashladiti za 13 °C.

VIDEO: Nosivi klima uređaj u košulji

Kada se temperature ljeti popnu preko 35 Celzijevih stupnjeva obično se nastojimo zabiti negdje u zatvoreni prostor i uključiti klima uređaj koji će nas rashladiti za desetak stupnjeva. No kada se nađemo vani tu nema puno pomoći, osim ako se ne dočepamo novog Sonyevog gadgeta pod nazivom Reon Pocket kojeg je tvrtkin First Flight program upravo uspješno crowdfundao.

image04

Ukratko rečeno radi se o gadgetu koji se stavlja u mali džepić košulje na leđa ispod vrata, a funkcinira temeljem Peltierovog učinka koji omogućuje uspostavu različite temperature na spojištima dvaju različitih metala, metalnih slitina ili poluvodiča ako kroz njih protječe električna struja.

image05

Zahvaljujući tom učinku Reon Pocket vam može ljeti smanjiti temperaturu za 13 °C, recimo s 36 °C na 23 °C, a zimi povećati za 8 °C, što znači da ćete dobiti svoj osobni termoelektrični uređaj za hlađenje ili grijanje koji regulirate pomoću svojeg pametnog telefona, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Baterija u sadašnjem prototipu omogućuje hlađenje ili grijanje oko 2 sata, što će vam biti dovoljno da tijekom vrućeg dana bez znojenja obavite šoping, odete na ručak ili odradite kraći sastanak izvan tvrtke. Dakako ako nabavite više komada, moći ćete ih mijenjati i hladiti se (ili grijati) znatno duže.

Gadget će se isporučivati u ožujku 2020., što znači da bi ga mogli koristiti posjetitelji Olimpijskih igara u Tokiju, a cijena će mu iznositi oko 117 američkih dolara.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam