Nalazite se
  • Pop Tech
  • Stambeni prostor u obliku jajeta
Članak
Objavljeno: 14.10.2013. 12:47

Blob vb3 

Stambeni prostor u obliku jajeta

Belgijski arhitekti proizveli kuću s punim komforom neobičnog dizajna.

Stambeni prostor u obliku jajeta

Ako ste spremni za svijanje vlastitog gnijezda, sada možete započeti s osnovnim elementom, jajetom.

Naime, belgijski arhitekti iz tvrtke dmvA uz pomoć građevinske tvrtke AD&S, izradili su neobičnu kuću jajastog oblika pod nazivom Blob VB3 micro-house koja je napravljena od poliestera i šperploče.

jaje2

Koća posjeduje 20 kvadrata stambenog prostora, a u sebi sadrži sve što vam treba za udoban život.

Stoga u njoj možete naći krevete ugrađene u zidove, kuhinju, kupaonicu, sanitarni čvor, kuhinju, rasvjetu i obilje niša u koje možete smještati svoje stvari, dok istovremeno imate i dosta veliki otvoreni centralni prostor u sredini, koji možete po svojoj želji urediti u obliku udobnog dnevnog boravka.

jaje4

Ova neobična kuća je u prvoj inačici izrađena kao fiksni objekt po narudžbi talijanske tvrtke XfactorAgencies koja ju je željela legalizirati kao ekstenziju svojih ureda, no tamošnja inačica ureda za stanovanje i prostorno uređenje im je uskratila dozvolu, pa su je stoga dmvA i AD&S nakon 18 mjeseci dorade uspjeli preurediti u mobilnu kuću koja se može jednostavno transportirati, seliti i postavljati bilo gdje. Time su omogućili dobivanje dozvole za mobilni objekt u kategoriji kamp kućica, pa bi se jaja-kuće uskoro trebale naći na tržištu. 

Izvor: dmvA

Vezani sadržaji
Ključne riječi kuća Blob vb3 jaje dmvA AD&S
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->