Nalazite se
  • Pop Tech
  • Posjetite Googleovu izložbu o povijesti elektronske glazbe
Članak
Objavljeno: 11.03.2021. 09:26

Google Arts & Culture 

Posjetite Googleovu izložbu o povijesti elektronske glazbe

Na najnovijoj online izložbi naučit ćete o ljudima, zvukovima i tehnologijama koje definiraju žanr elektronske glazbe.

Posjetite Googleovu izložbu o povijesti elektronske glazbe

Najnovija online izložba Googleove umjetničke sekcije "Google Arts & Culture" posvećena je povijesti elektronske glazbe. Izložba pod nazivom "Music, Makers and Machines", otkrit će vam koji su to ljudi, zvukovi i tehnologije pomogli nastanku žanra elektronske glazbe kakvu imamo danas, kao što možete vidjeti u ovom videu.

U postavci izložbe sudjeluje više od 50 stručnjaka, diskografskih kuća  i međunarodnih institucija, uključujući Moogseum, muzej posvećen liku i djelu Boba Mooga, čovjeka koji je u potpunosti promijenio svijet glazbe kada je u šezdesetim godinama prošlog stoljeća lansirao prvi komercijalno dostupni sintesajzer.

instrumenti

Ovo je po nama izvrsna prilika da nešto naučite o stvaranju sampleova, legendarnim glazbenicima, korištenju prvih sintesajzera, a imat ćete i priliku isprobati ARsint modul koji vam omogućuje sviranje 5 klasičnih elektronskih instrumenata, uključujući Roland CR-78 i Akai S900, a Google je za izložbu izradio i 3D modele nekih legendarnih sintova koji su bili jako popularni među glazbenicima koji su ih počeli koristiti u svojim skladbama, bandovima i miksevima. 

U svakom slučaju, ako želite saznati kakav je to instrument s kraja 19. stoljeća bio Telharmonium, posjetite izložbu na ovoj poveznici.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->