Nalazite se
  • Pop Tech
  • Google predstavio lanser internetskih balona
Članak
Objavljeno: 27.02.2016. 13:02

Project Loon 

Google predstavio lanser internetskih balona

Specijalna lansirna rampa u stanju je napuniti i lansirati veliki balon za manje od 30 minuta.

Google predstavio lanser internetskih balona

Već duže vrijeme nismo čuli ništa novoga vezanog uz Googleov Project Loon, kojem je svrha da donese brzi bežični internet u one krajeve svijeta gdje ne postoji klasična internetska infrastruktura.

Tijekom dosadašnjih testova, ekipa projekta uspjela je otkriti način kako upravljati balonima širom svijeta, te kako iskoristiti vjetrove na velikim visinama za njihovo precizno pozicioniranje, a postojeći baloni su u stanju ostati u zraku gotovo 100 dana.

Kako bi projekt iz faze testiranja mogao krenuti u tržišnu primjenu, Googleu su potrebne velike količine balona opremljenih repetitorskim sustavima, pa je napravio specijalne mobilne lansere, a jedan koji se nalazi u Portoriku, otkrila je serija fotografija na njegovoj Google+ stranici.

1

Google kaže da ovaj lanser koji nas malo podsjeća na ogromni 3D printer, može za samo 30 minuta napuniti plinom i lansirati u zrak, balon veličine teniskog igrališta, a može se premještati gdje god to zatreba.

Pored toga, ovi lanseri služe i kao svojevrsna sidra balonima u slučaju jakog vjetra, pa mogu biti pričvršćeni za konstrukciju sve do trenutka lansiranja.

8

Obzirom da Googleovi baloni sada mogu međusobno komunicirati u zraku, Project Loon treba 8 zemaljskih postaja i veliku mrežu balona kako bi mogao pokriti čitavu regiju bežičnim internetom.

Sustav će biti postavljen krajem ove godine u regijama Latinske Amerike, Zapadne Afrike i Azije.

Izvor: Project Loon (Google+)Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->