Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: VR za treninge nogometnih profesionalaca
Članak
Objavljeno: 05.07.2018. 11:09

Mi Hiepa 

VIDEO: VR za treninge nogometnih profesionalaca

Engleska tvrtka razvila je VR sustav koji bi dobro došao Modriću i ekipi.

VIDEO: VR za treninge nogometnih profesionalaca

Tvrtka Mi Hiepa iz Manchestera razvila je VR sustav koji namjerava prodavati profesionalnimnogometnimklubovima. Sustav bi trebao poboljšati mnoge aspekte igre individualnih nogometaša, timova, kao i unaprijediti komunikaciju između igrača i trenera.

Nogometašima se pomoću senzora prate pokreti nogu tijekom treninga, prikupljaju podaci o njihovom vremenu reakcije, kreiraju benchmark programi i vježbe, a sustav je u mogućnosti pratiti i rehabilitaciju ozlijeđenih nogometaša.  

Na početku korištenja sustav stvara profil igrača, što uključuje veličinu njegovog stopala i prikupljanje svih mogućih podataka, kako bi sve što igrač čini svojom nogom bilo precizno (i bez latencije) praćeno. To omogućuje sustavu da precizno procijeni vještinu nogometaša i potom mu ponudi benchmark vježbe s ciljem poboljšanja raznih elemenata u igri, kao što možete vidjeti u ovom videu.

 

Podaci koji se prikupljaju mogu se koristiti i za simulacije raznih situacija na utakmicama protiv određenih timova, pa igrači mogu učiti kako protivnici izvode kornere, pucaju slobodnjake i penale, koji igrač odigrava najbolje pasove i u koje dijelove terena najčešće, kao i brojne druge situacije koje bi mogle unaprijediti igru pojedinačnog igrača na određenoj poziciji ali i pomoći čitavom timu.

Sustav već više mjeseci testira škola nogometa Manchester Uniteda (Manchester United Academy), a Mi Hiepa pregovara s više od 40 nogometnih klubova i ekipa. Nije nam poznato je li koja nogometna reprezentacija koristila ovaj VR sustav uoči Svjetskog prvenstva, no možda bi dobro došao Daliću, Modriću, Subašiću, Rebiću, Kramariću i ekipi. Možda su ovo koristile repke koje su izbacile s SP-a Španjolsku, Njemačku, Argentinu i Portugal.

Vezani sadržaji
Ključne riječi nogomet VR profesionalni Mi Hiepa
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->