Nalazite se
Članak
Objavljeno: 28.11.2021. 10:53

Mi Car 

Xiaomi će proizvoditi 300 tisuća E auta godišnje

Xiaomi gradi tvornicu u Pekingu s kojom želi postati najveći proizvođač električnih vozila na svijetu.

Xiaomi će proizvoditi 300 tisuća E auta godišnje

U ožujku ove godine Xiaomi je predstavio svoje planove o pokretanju biznisa s električnim automobilima, a sada smo saznali koliko daleko sežu njegove ambicije s poslovanjem koje nema veze s pametnim telefonima.

Prema tvrdnji Reutersa, kineska agencija Beijing E-Town je potvrdila da Xiaomi u Pekingu gradi tvornicu koja će imati kapacitet za proizvodnju 300.000 električnih automobila godišnje.

Tvornica će se graditi u dvije faze, a pokretanje masovne serijske proizvodnje je predviđeno za 2024. godinu.

Osim tvornice, tvrtka će u Pekingu sagraditi svoje novo sjedište za istraživanje i prodaju, a za prodaju električnih automobila će koristiti i svoje postojeće dućane u svijetu (Xiaomi Store i Mi Store) koji danas prodaju telefone, tablete, skutere i robotske usisivače.

Poznati tehnološki brand u sljedećih 10 godina planira investirati 10 milijardi dolara u biznis s električnim automobilima, obzirom da mu namjera nije da konkurira isključivo kineskim proizvođačima električnih vozila poput Nia i Xpenga, već i vodećim svjetskim brandovima poput Tesle.

Xiaomi je svojevremeno izbjegao američki ban jer za razliku od Huaweija nije ulazio u biznis s 5G infrastrukturom, no ukoliko zaprijeti američkoj autoindustiji moglo bi biti svega.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->