Nalazite se
Članak
Objavljeno: 26.11.2021. 13:44

Klimatska politika 

Nova njemačka vlada najavljuje kraj ugljena

Uoči formiranja nove vlade koalicija SPD-a, Zelenih i FDP-a najavljuje napuštanje ugljena 8 godina prije planiranog roka.

Nova njemačka vlada najavljuje kraj ugljena

Najnoviji plan njemačke koalicijske vlade u dolasku, koju čine SPD, FDP i Zeleni, najavljuje potpuno napuštanje ugljena kao energenta do 2030. godine, što je 8 godina ranije u odnosu na prijašnje planove.

Iste godine, Njemačka želi postići da 80 posto energije dobiva iz obnovljivih izvora, što znači da bi do 2030. trebala smanjiti emisije za 65 posto u odnosu na razine iz 1990-ih godina.

Prema izračunima neprofitne organizacije Climate Action Tracker, Njemačka do kraja desetljeća treba smanjiti emisije stakleničkih plinova za 70 posto, kako bi mogla ostvariti obećanje o 1,5 °C na koje se obvezala Pariškim sporazumom u klimatskim promjenama.

Kako bi tranzicija na obnovljive izvore bila lakša, Zeleni su pristali na kompromis po kojem će se između prijelaza s ugljena na obnovljivu energiju koristiti prirodni plin

Vlada očekuje 15 milijuna električnih vozila na njemačkim cestama do 2030. godine, što bi također trebalo uvelike pomoći u borbi protiv klimatskih promjena.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->