Nalazite se
Članak
Objavljeno: 09.11.2018. 13:15

Kina 

Ravnatelj kineske škole dobio otkaz zbog rudarenja

Ravnatelj je u školu krišom postavio 6 strojeva za rudarenje kriptovalute Ethereuma.

Ravnatelj kineske škole dobio otkaz zbog rudarenja

Učitelji u jednoj školi u kineskom Hunanu prijavili su neobično zujanje koje se konstantno čuje i danju i noću, što je dovelo do otkrića 6 specifičnih strojeva za kriptorudarenje Ethereum valute koji su trošili školsku struju. 

Nakon toga pokrenuta je istraga koja je ukazala da je strojeve postavio ravnatelj škole, koji ih je u početku koristio u svojoj kući, da bi ih kasnije prebacio u školu jer su mu trošili previše struje. Osim potrošnje struje učiteljevi strojevi su doveli do zagušenja školske računalne mreže.

Nakon provedene istrage školski odbor je odlučio otpustiti ravnatelja, dok je njegov zamjenik dobio opomenu pred otkaz jer se smatra da je najvjerojatnije sudjelovao u ilegalnom rudarenju. Smatra se da je ravnatelj zbog dodatne potrošnje struje tijekom više mjeseci rudarenja oštetio školu za otprilike 3 tisuće dolara.

Kineski mediji kažu da su ovakvi slučajevi kriptorudarenja  u kojima su rudari trošili struju državnih ili privatnih tvrtki i organizacija sve učestaliji, a u nekim se slučajevima radi o znatno većoj novčanoj šteti. Također tvrde da mnogi čelnici velikih državnih tvrtki na ovaj način zarađuju veliki novac, što se uspješno prikriva i prešutno odobrava od strane nadležnih vlasti koje vjerojatno dobivaju svoj dio kolača kao naknadu.

Kriptorudarenje kao udruženi zločinački pothvat? Ako toga ima u Kini, vrlo lako je moguće da se događa i kod nas jer mi volimo slijediti nove trendove.   



Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam






   

*/-->