Nalazite se
Članak
Objavljeno: 01.02.2021. 12:52

Chromebook 

Prodaja Chromebookova se udvostručila

Pandemija koronavirusa je tijekom 2020. godine pomogla i velikoj popularnosti Chromebook prijenosnika.

Prodaja Chromebookova se udvostručila

Tijekom 2020. "korona godine", čitavo tržište prijenosnih računala je zbog lockdowna i rada od kuće zabilježilo veliki uspjeh, pa su tako i Chromebookovi na Googleovoj platformi postigli sjajne rezultate prodaje.

Prema analitičarima Canalysa, isporuke Chromebookova su se tijekom 2020. godine udvostručile s 14,7 milijuna primjeraka koliko ih je prodano 2019. godine, na čak 30,7 milijuna.

Neki pojedinačni proizvođači Chromebookova mogu biti posebno zadovoljni, pa se tako primjerice prodaja Chromebook prijenosnika Samsunga učetverostručila na 1,9 milijuna, a fantastične rezultate je postigao Lenovo koji je prodao 6,8 milijuna jedinica, što znači da je povećao prodaju za čak 1.766 posto.

Canalys kaže da je prodaja prije svega rezultat nužde, jer lockdown nije ostavio druge mogućnosti rada i školovanja od kuće nego da se kupuju laptopi, među kojima su ljudima bili posebno zanimljivi Chromebookovi zbog idealne kombinacije mogućnosti i relativno povoljnih cijena.

Prodaja tableta je također zabilježila rast, mada ne toliko kao Chromebookovi, s 28 posto povećanja u odnosu na godinu dana prije, a najviše su uspjeha imali Apple, Lenovo i Samsung.  

Mada su u postocima tableti zabilježili manji rast nego Chromebookovi, isporučeni su u čak 160,6 milijuna primjeraka.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->