Nalazite se
Članak
Objavljeno: 11.11.2021. 11:41

Sony 

Ponovno usporena produkcija PS5 konzola

Sony je svoja predviđanja o produkciji PS5 konzola smanjio za milijun primjeraka zbog nestašica čipova i problema s dostavom.

Ponovno usporena produkcija PS5 konzola

PlayStation 5 konzola usprkos dosadašnjim predviđanjima Sonya izgleda ipak neće nadmašiti prodaju PS4 u prvoj godini od izlaska na tržište, jer su se prema pisanju Bloomberga ponovno pojavili problemi s nestašicama čipova.

Iz tog razloga Sony je svoja očekivanja od prodaje već smanjio sa 16 na 15 milijuna jedinica, a morat će se jako potruditi da ostvari prodaju veću od 14,8 milijuna primjeraka no ožujka iduće godine, kako bi „skinuo PS4“.

Prema Bloombergovima izvorima Sony navodno ne samo da ima problema s opskrbom dijelovima, već i s logistikom dostave. Problemi su dijelom uzrokovani neravnomjernim uvođenjem cjepiva u zemljama u kojima Sony proizvodi čipove i nedostatkom bitnih dijelova poput čipova za napajanje.

Situacija je utjecala i na druge proizvođače konzola kao što je Nintendo i čak je pogodila lansiranje potpuno nove konzole, Valve Steam Decka te dovela do odgode na 2022. godinu.

Pored toga izvori kažu da su zbog nedostatka konzola izdavači odlučili smanjiti fokus prodaje s igara za konzole na one za PC računala.

Do ožujka još ima dosta vremena pa Sony možda uspije prebaciti prodaju PS4 konzole u prvoj godini od lansiranja, no ova vijest se sigurno ne dopada onima koji su mislili kupiti PS5 za predstojeće blagdane jer je pitanje hoće li doći na vrijeme do svojeg gaming hardvera.

Vezani sadržaji
Ključne riječi nestašice prodaja dostava PS5
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->