Nalazite se
Članak
Objavljeno: 10.11.2021. 11:37

Akvizicija 

Unity kupuje Jacksonov Weta Digital

Unity kupuje VFX studio koji je radio specijalne efekte za Avatar kako bi dobio alate za izradu sadržaja za metaverse.

Unity kupuje Jacksonov Weta Digital

Studio Weta Digital osnovao je poznati redatelj Peter Jackson 1993. godine, za rad na specijalnim efektima (VFX) u filmovima kao što su Avatar, Gospodar prstenova: Prstenova družina, Planet majmuna: Rat i Black Widow, kao i serijama koje uključuju Igru prijestolja, a do sada su njegovi umjetnici osvojili brojne nagrade među kojima i 6 Oskara za specijalne efekte.

Stoga nas pomalo iznenađuje objava tvrtke Unity Technologies, koja kaže da kupuje Weta Digital za 1,625 milijardi dolara, što uključuje sve tvrtkine softverske alate i talentirane inženjere. U taj deal jedino ne ulazi animacijski dio tvrtke, pa će se osnovati zasebna tvrtka pod nazivom WetaFX u kojoj će Peter Jackson biti većinski dioničar. 

Unity Technologies će ovom akvizicijom između ostaloga dobiti obilje alata za kreiranje virtualnih predjela, izradu realističnih 3D modela i deformaciju objekata, što će zasigurno iskoristiti u svojem Unity Engeineu za izradu video igara, ali će ih ponuditi developerima igara u cloudu putem pretplata.

Pored toga, Unity kaže da mu ova akvizicija omogućuje da bude spreman za izradu metaverse svjetova. "Kakav god metaverse bio ili će biti, vjerujemo da će ga izgraditi kreatori sadržaja poput vas", navodi Unity.

Iskreno rečeno, metaverse nam za sada još uvijek djeluje kao šuplji buzzword i ne pretjerano originalna ideja Zuckerberga i njegove klike, pa vjerujemo da bi ova akvizicija prije svega trebala dovesti do novih fenomenalnih vizuala u video igrama kojima se već sada veselimo.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->